Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 73)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Prodej ze dvora #207423

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak to by mě zajímalo. Podle vinařského zákona nesmíte víno uvádět na trh, v podstatě ho nesmíte ani darovat, protože to už je uvádění na trh.

    odpověď na: Prodej ze dvora #207267

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Bohužel nejsme třeba v Rakousku, takže prodej ze dvora oficiálně nelze, je potřeba ŽL na výrobu vína, mít registrovanou provozovnu, sklep zkolaudovaný pro výrobu vína atd.

    odpověď na: #206181

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Souhlasím s Wimpi, nezatravněný pás obdělávám terou s klasickým rotavátorem a příkmenný pás motorem z TERY a rotační plečkou viz foto Wimpi, Mezi hlavama dokopnu motykou, nebo proškrábnu ruční plečkou Fiskars. Obděláváme takto 33arů. Když se zapojí rodina (manželka a děti), je to za dva podvečery hotové. Předchozí udělátka považuji podle obrázku na 30arů vinohradu za jednorázovky na jedno použití.

    odpověď na: Nová výsadba vinohradu #205902

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Větší mrazy už zřejmě nebudou a pokud to zalijete a nahrnete, tak se podle mě nemůže nic stát. Dokonce si myslím, že při rychlých nástupech léta – tak jak to bylo minulé roky je čím dřív, tím líp. Mám už cca 100 sazenic také podsazených.


    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    1,5 x 0,8 je dle mě v pohodě, dá se mezi řádky ještě mormálně hýbat

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204614

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    mám 3 vinohrady, vždycky koupené nebo půjčené v hrozném stavu, takže to není relevantní, ale loni celkem asi 8. Nicméně to byly ještě pozůstatky minulé péče. pokud to jde, snažím se to omladit a zapěstovat nové kmínky. Od známého mám půjčený takový zkušební 120 hlav, již cca 80% zapěstovaných nových kmínků a první rok zdechlo asi 7hlav, druhý rok 10 a loni už žádná. tak to možná funguje.

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204611

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nyní mám kolem 1000 hlav plodných + asi stejný počet podsadby. Jak jsem psal, začnu koncem února a při řezu s sebou tahám nákupní košík s litrem 70%vínovice, kterou doplňuju průběžně do malého rozprašovače + kelímek s rozmíchanou zinkovou bělobou s fermeží+štětec. Po každé hlavě přestříknu nůžky a ránu zatřu směsí běloby s fermeží jako ochranu místo štěpařského vosku. Recept jsem kdysi našel na serveru Galati. Zdržuje to, ale dá se to zvládnout, ale mám z toho dobrej pocit.

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204530

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Znovín měl v Kokusových horách ostříháno už začátkem prosince. Já toho mám kousek a mohl bych se na to vyprdnout. Počkám až na konec února.

    odpověď na: #204341

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To by se musela před lahvováním provést sterilní filtrace, což je s 15litry nemožné.

    odpověď na: #204338

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak se to s oteplením rozkvasí a nebude to už moc k pití.

    odpověď na: #204335

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak potom to můžete nalahvovat, nechal bych vysrážet vinný kámen – na 2-3dny ven na teplotu kolem 0, pak síra kolem 40 a šup s tím do lahve. Pokud je to do sucha, tak se nestane nic horšího, než, že se to při oteplení zakalí.

    odpověď na: #204331

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak píše Kodak, já bych to opravdu zcela vážně vypil, dokud je to dobré. Maximálně zkusil 2 láhve ze zvědavosti uchovat. Pak ale zní otázka, zda máte lahve čím zašpuntovat. Špuntovačka + slušný korek.

    odpověď na: #204311

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    pokud toho máte 15l a je dobré, tak bych neváhal a udělal si několik pěkných večerů 😀

    odpověď na: Registrace vinice mimo viniční trať #204222

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já osobně bych se zeptal na registru vinic – Oddělení registru vinic Evropská 16/25, Oblekovice, 67181 Znojmo. Telefon se dá najít na webu. Jsou tam velice vstřícní a ochotní.

    odpověď na: #202701

    petrmk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám pocit, že to není úplně správně psané, ale 60% výlisnost se rozumí ze 100kg hroznů (nikoli litrů) 60litrů moštu a to reálné je.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 73)