xsucha02

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 46)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #210934

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Me to zas zerou octomilky. Loni sem strikal taky bio a musel sem posbirat driv jinak by to sezraly vsechno. Letos jsem pouzil bezne postriky, ale uz to zacina znovu viz. foto. RS kupuji jeste jinde a ten ma hrozny uplne zdrave, tak nevim cim to je

    odpověď na: Choroba na hroznech #209625

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Oplachnout tim postrikem

    odpověď na: Choroba na hroznech #209622

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Klidne smichat jako prvni postrik a po par dnech znovu karatan. Dejte aj smacedlo a poradne oplachnout, aby byly kulicky mokre, snad neco zachranite

    odpověď na: Choroba na hroznech #209619

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Asi bych zkusil karathan + kumulus a odlistit kolem hroznu at je to vzdusne

    odpověď na: #209608

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kazdy rok to mam na sg a strikam klasicky kumulusem proti padli a zmizne to.

    odpověď na: #206339

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pred lahvovanim idealne jen platkovou jinak se vysrazi ve flasce kamen, ale pokud je to treba jen o l0 davam tekutu

    odpověď na: #205156

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jste si jisty ze je suche? Ja bych ho stocil a zasiril na 60, a za hodinu bych siru jeste premeril

    odpověď na: #205111

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zatim nejlepsi zkusenost s pemagem, co jsem koupil tak rostly vsechny.
    Bilovin jsem bral jen jen na podsazeni, ale zadna slava dost se nechytlo a rust nic moc
    Osicka svarov jsem byl driv docela spokojeny, ale loni z Hibernalu, pry nemeckeho asi 1/4 nesla, i kdyz sem mel zakopane petky a zaleval sem. Podsadil sem pemagem a jdou vsechny pekne.

    odpověď na: Čiřidla #204639

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    U me klarsol plus zelatina funguje perfektne.
    Nemate nekdo zkusenosti s cirenim sladkych viskoznich vin? Vyber z bobuli cibeb apod.? Tam uz me zelatina nefunguje

    odpověď na: Kdy začínáte stříhat vinohrad? #204613

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Petrmk: a kolik hlav vam tak rocne chytne escu? Jen tak pro zvedavost jestli to ma cenu

    odpověď na: #201478

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Merkaptanova sirka smrdi po zeli nebo jako shnila zelenina apod. ale na ta vylecit bohuzel nejde. Lehke smradky veme filtr

    odpověď na: #201260

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chce to zmerit kolik je tam volne siry, ale pokud je tam pres 100, bude to trvat vecnost, parkrat se me taky povedlo a nekde sira pada rychle, ale nektere spadlo za rok o minimum. Nejlepsi je to smichat s jinym a dat si na to priste pozor

    odpověď na: #201022

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A meril si kolik je tam siry po stoceni? Bezne delam polosladke tak, ze naleju 4 vrsky od tekute siry baktol 15% a druhy den stocim a vetsinou je tam kolem 30-40 siry, tak jeste trochu zvysim na 50-60. Ve sklepe mam 16st a neni s tim problem.
    Az je vino ciste udrzuji siru na 40 a drzi i v lete kdy tam je aj 20st. Prokvasit jej nenechejte, bude to alkoholove a nejspis i hořke


    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No pri takovem cukru udelat suche vino, tak bude mit 17% alkoholu, coz si myslim ze je hodne, tak bud nechat nejaky zbytek cukru nebo nechat lezet nejaky rok v sudu.

    odpověď na: #200746

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pestuje se jeste kolem straznicka, lze jej okostovat ve straznici na koste nebo ho ma na vinobrani ve straznici vicha zahradkaru. Vesmes se vzpomina, ze to bylo hodne tvrde vino, ale jak sou takoveto rocniky, tak uz i frastak neni kysely.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 46)