Vitis

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #190294

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Kdyztam davas rpzroky a zacne to.menit barvu tak obratit zkumavku parkrat

    odpověď na: #189958

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Každá rada drahá muze se tnocu stocit hlavně nerit syru to je vetsinou provlem u sladaich vin drzet aspon na 45mg=l jinak se rozjíždí .Deuhy problem může být teplo ,tepelna změna nebo sok.V vasem pripade se jedna o takzvane naockovani.Možnosti defakto dve bud zastavit sirou stop stav 80-100mg/l a zamichat a prestane lupat stocit (vetsina siry vypadne) nebo zchladit petky s ledem pr. Nebo nechat dojet ale bude to riznejsi bude dost alkpholu

    odpověď na: #189820

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nechápu proc nevycirite tedy vzdyt nejde o chemikalie (bentonit je jil organicka hmota .Pokud to nechcete tak.jedine jeste teplota ale riskujete ze se to zmovu rozjede

    odpověď na: #189789

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud nechcete cirit tak michat na vlasnich jemnych kalech a ledove nekdy umi i pul roku kvasit vse je jinak lvuli cukru vse extrémně pomale a brzdeno

    odpověď na: #189657

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zkusil bych sensovin.Pokud nepomuze tak přípravek jako polyclar pripadne pvpp v nejhorsim aktivni uhli

    odpověď na: #189598

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nadobu z vínem mám ve větší výšce nez plnicku a zkousel bez filtru láhev 20s cca .Filtr novy cisteny postupem oxion a alkali

    odpověď na: #189516

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To dělám dokonce i horkou vodou kvuli sterilite.To mam jeste ze skoly.Ale jestli kdyz necham treba tyden idpocinout nepujde to lip protoze hedna flaska minutu posledni i skoro 2

    odpověď na: #186382

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Záleží k čemu víno bude .Jestli.je to.prvni filtra jestli.bylo.cereno nebo ne. Rozdíl bile i cervene .

    odpověď na: Bentonit – délka sedimentace #186381

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Bentonit bych nechal 7-10 dni pri aplikaci michat alespon 15-20 minut pak.druhej a treti.den promichat. Hlavne zaridit sby vina nebyli studene chce to.kolem 13-15 stupnu

    odpověď na: #186380

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    1Vec přírodní je bentonit ( je to jilovita castice) 2 muzete pouzit jen bentonit.nebo pomocne jako.vyzina (mechyrky ryb) vetsina veci kolem.vina.jsou prirodniho.charakteru takze si.neplest bio naturalni a prirodni.To co popisujete je termolabilni.bilkovina

    odpověď na: mléčné-jogurtové aroma u SV #186378

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Podle me se rozjelo.jablecno mlecna.fermentace.jedine dobre kyselina jablecna se meni na.mlecnou .Vina sou pak sametovejsi .držet pri aspon 20 stupnich at v klidu dojede a nezhorknou

    odpověď na: #169552

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na kolik to vyslo?? Predelani a na.kolik vyjde jeho.varianta.kostku.mamq

    odpověď na: #164116

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Normalne u toho jsem a jakoby plnim lahve ( 2l ) . Spis nejak bojuju stim strojem celkove porad nejak netesni nema vykon vic nez 100 lahvi za hodinu

    odpověď na: Peprovitost u VZ #163341

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Peprove tony (korenitost byva charakteristickym prvkem VZ.Neco jako broskve ci koprivy u Svg . Jde o korenitost u mladasich suchych vetltlinu ktere nemaji vyssi privlastek . Hodne typycke jaou ze znojemska ci rakouska

    odpověď na: Založení společného vinařství #155492

    Vitis
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Investice dobrá otázka je jaké je staří vinohradu a jestli je registrován.Pak je jednoduché první sklizeň prodat a za zisk koupit malý sklep.V případě pokud bude chtít pomoct či radu můžete se na mě obrátit věřím, že se dokážeme domluvit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 15)