Vinarmlady

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #160317

    Muže to byt i oidiem( v tom případe mělo byt schlazwni odkaleno a ošetřeno . Otazka kolik je tam ted alkoholu no .po odkaleni , pro vzdusneni by se aroma mela zlepšit .pridal bych kys. Askorbou a trochu vinne kyseliny aroma by se mělo vzpamatovat

    odpověď na: #160316

    Možná , tipoval bCh malo dusíku. Přidat výživu , kontrola volné síry

    odpověď na: #160239

    Záleží na hodne aspektech . Jako je styl vina lete děláte. Používání asvk či ne. Odkazování prostředky či ne. Důležitou roly hraje zdravotní stav kalu ktere by meli mit zdravou barvu a ne smrdět. Asi nejdůležitější je opravdu datum kdy víno chcete mit čisté a hotove(tlak trhu)pokud prodává te a konečný profil ktere víno ma mit. Bud se to urychluje vina sou aromatické jsi rychle čistá,ale zkracuje se jejich životnost . Na jemných kalech se delší dobu vina drží kvuli získání lepší harmonii chuti a získání náročnějších chuti vůni, kde však hrozí zvrhnuti.

    odpověď na: určenie zbytkového cukru vo víne #160238

    Malá vinařská laboratoř, nebo rozbor na cukry. Nejjednodušší cestou pri malých objemech je pomoc zkušeného vinaře který na žto ma vytrenovane chute

    odpověď na: #160237

    Záleží pri jaké teplotě vina kvasila a co bylo za kvasinky. Pripada mo to jako kombinace spatne zvolených kvasinek bez výživy s vysokou teplotou kvašení . Tkzv. Uvaření . Chardonnay získá většinou vysoké ovocné jemně tóny díky pro vzdusneni jemných kalu . Ktere dokážou ovocné aroma podporovat . Důležité je drtit dávky volného so2 od počátku

    odpověď na: #160236

    Dobrý den, důvodu muže byt více. Velkovinar dává dusík= pri kvašení je potreba amon.dusik který se prodává jako výživa (doporučuji kombinovanou) . V tomto případe bych koupil asvk (usl.kvasinky) rozjel za kvas (doporučuji chladno milne, nebo víno zahrát (přemístit do teplejší místnosti). Pokud bude tak vás fungovat bude prodávat výživu celkem 2-3 x . Důležité je víno trosku prihrat, pokud stále nebude fungovat ani za kvas.je problém asi ze již víno obsahuje prostředí nehostinné pro kvasinky . Vyšší alkohol, moc síry

    odpověď na: #159781

    Pro aktivní pití vína, pokud ho nebudete lahvovat tak doporučuji síru držet na 20-25 max 30 mg/ l . Vím nižší díra více prace jednou za týden zkontrolovat, ale odpadá tim případná bolest hlavy (pokud ste nedoslazoval) . 40 mg/l je stav kdy to nemusíte moc hlídat víno zraje avšak na pití uz to neni tak vhodné

    odpověď na: zakvas #159780

    Dobrý den, nemají jen velké balení prodává se balení na 100l cca za 25 Kč. Samozřejmě ke správnému kvašení mezapomínejte výživu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)