Syrah máme vysazený jako zajímavost a dáváme ho dohromady s dalšími odrůdami…dozrává v pohodě, bez problémů, v chuti bobule zajímavá ovocná, plná chuť. Samozřejmě je potřeba redukce násady jako u každých modrých hroznů… Záleží kde by jste ho chtěl pěstovat, pokud by se jednalo o Jižní Moravu a pěkný jižní nebo jihozápadní svah tak bych se vůbec nebál…
No 80 je dost a je to opravdu zbytečné jí tam mít tak moc…80 se dává na zastavení kvasícího vína…vytvořil jste prostředí, které je pro kvasinky dost složité…zkusil bych kvasinky, které jsou schopny prokvasit i v obtížných podmínkách…takže buď sektové nebo kvasinky bayanus…a výživu, které napomáhá na začátku třeba OENOSTIM…dát to do tepla a pak postupně přilívat mošt…
zdravím, měl jsem podobný problém….nakonec mi pomohlo přidání čistého Thiaminu, případně přípravku – výživy , který obsahuje větší množství Thiaminu, který je nejdůležitý při kvašení u hroznů, které byly napadeny ušlechtilou plísní…
Nesmysl to není, sadit hlavy 50 cm od sebe se dá…pan Glos z Moravské Nové Vsi to takto sadí a má s tím zajímavé zkušenosti…réva je nucena jít s kořeny kvůli konkurenci více do hloubky…ale musíte mít ty tažně kratší, nejlépe to se střihnout na tzv. heky…jak to máte vymyšlené by to bylo hrozně zahuštěné…
Autor
Příspěvky
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)