Jan Novak

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #204998

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No právě někdo psal, že to může více trpět oxidací ten rmut právě tím našleháním? S hořčinami problémy nemáte?

    odpověď na: #204925

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Moc děkuji za reakci. Co jsem se tu na fóru dočetl, tak u těchto mlýnků bývá vlivem zpracování vyšší obsah hořčin a vyšší riziko naoxidování moštu. Tak mě právě zajímalo, jak to s nimi je…

    Jo to si také říkám, že to bude hned, ale ta práce čištění se protáhne.


    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V Kutné Hoře mají Cabernet Cortis a tuším, že se jim daří. Takže touhle odrůdou jistě chybu neuděláte..

    odpověď na: #204771

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Notak lidi…přece ty kuličky netrháte ručně 🙂

    odpověď na: #201764

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To: Roman123
    A kdy prosím dáváte bentonit? Předpokládám před filtrací. Jde mi spíše o to, jestli po přidání soli a želatiny to stočíte a až pak přidáte bentonit, nebo vše najednou? Děkuji moc.

    odpověď na: #198562

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No jak nad tím přemýšlím, tak asi u bílých vín vynechám enzym. Leda, že by v chuti kuliček nebyla hořčina vůbec znát.
    Jinak ty PVPP mi trošku dělají starost ohledně „nezávadnosti“.
    https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E1202
    Snad postačí želatina, potom si jen říkám, jestli ji dát zároveň s bentonitem, aby se mošt lépe vyčistil.

    odpověď na: #198514

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Předpokládám, že bentonit aplikovaný do moštu nepomůže?
    Pomůže při naležení schlazení rmutu? Mám v plánu krátké naležení v řádu hodin s pektolytickými enzymy. Případné hořčiny budu řešit ve stádiu mladého vína. Snad to nebude tak zlé…

    odpověď na: Cukernatost #198355

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    solaris 22,5 v pátek sbíraný, český ráj u Turnova

    odpověď na: #192780

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám Solaris 280 m.n.m. Český Ráj, severní svah, jílovité půdy..a cukernatost zatím vždy nad 20 st., obvykle spíše více. Problém jsou spíše vosy a kosáci, kteří sběr nutí provést dříve..

    odpověď na: Výsadba Chorvátu,popř.PIWI #190886

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jaké jsou ceny v případě zasílání z Rakouska nebo Německa? Máte někdo zkušenosti? Díky

    odpověď na: JMF pčedčasný konec #170982

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Je jich tolik, až se mi nedaří najít takový, který by třeba více pomohl z praktické stránky. Máte nějaký šikovný? Příjde mi, že teď RM začíná být o něco víc kyselé než bylo cca před týdnem což je zvláštní..

    odpověď na: JMF pčedčasný konec #170748

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jde mi o to, jestli se to pak nemůže znovu rozjet, ikdyž pokud tam dám síru, tak by nemělo. Případně jestli někdo máte zkušenost, že ponechání JMF až do konce mělo negativní vliv na chuť vína.

    odpověď na: Cukernatost červené odrudy #169892

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    MP Slaný 18,5 minulý víkend.

    odpověď na: Klasické odrůdy jako piwi #167621

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zajímavé je, že nemají Cabernet Cortis v nabídce u Tschidy.
    Ten rozdíl v ceně bude asi jejich marže.

    odpověď na: #166912

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sběr nyní o víkendu kvůli ptactvu a vosám. Oblast Českého ráje 285 m.n.m.. Cukernatost 17,3.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)