traminus

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #198003

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, já to mám stejne, před dešti 19, nyní slabých 17 a bobule na maximum plné vody, naštěstí to nepraska. Rozdíl je čím to měříte, pokud pomelete avylisujete není rozdíl tak znatelný jako refra. či vzorkem, kde se Vám první vyskytne voda a až později vyšší cukry z dužiny.

    odpověď na: #196165

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, cukry jsou sice vyšší než obvykle ale aromatický jsou tyto pozdní odrůdy v hroznech naprosto nevyzrálé. Snad zaprsi, sníží se cukry a dojede to v klidu na pozdní sběry. Pokud to posbirate, víno bude dle mě takové nijaké. Jen můj názor a zkušenost….

    odpověď na: Bílky #170827

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já sem právě dával před 2 dny a víno se z čistého úplně zakalilo, nikdy s tím problém nebyl, tak snad to klesne, bentonit na červené nedávám, ale pokud to tak zůstane, musím dát něco s opačným nabojem skrze vysrazeni. Proto mne zajímají zkušenosti jiných s tímto cirenim

    odpověď na: Želatina + Tosil + Bentonit #170384

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    JendaS děkuji za poznatky a odpověď, ale to hlavní tam není a to je otázka zda má někdo zkušenost nebo neví, jestli se může aplikovat tosil+želatina+bentonit současně a je to poté bez bílkovin či zda se musí nejprve stočit želatina s tosilem a teprve potom dát bentonit na odstranění bílkovin. OD BS mám na zkoušku sadu na čiření vín, tam je napsané, že první tosil+želatina a pak bentonit, jen tam není poznačené za jakou dobu bentonit, zda to může být hned současně. Jde mi o to, že želatina je bílkovinové čiřidlo a pokud by bentonit při současné aplikace nestáhl dokonale bílkoviny, je tam k ničemu a stáčet to dvakrát u všech vín, když by to bylo odzkoušené a v pořádku s aplikací všeho najednou, ušetřilo by to spousty času i vína v sedimentech. Totéž platí pro Klarsol-Hausenpaste+ bentonit, což je dle mého téměř to stejné, jen možná šetrnější na změny vína.

    Děkuji za vyjádření

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)