Jakub Sojka

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Akátový sud na červené víno #201251

    Ahoj,
    vůbec se akátu neboj, za mě má akát takový sladší tanin než dub, takže vína z akátu jsou trochu jemnější než z dubu. V akátu děláme jak červené, tak bílé, tak vyzkušaj a uvidíš.

    odpověď na: #161770

    Taky jsem nad tím přemýšlel, pivaři to dělaj tak, že maj kvasnice v kýblu zalité vodou, asi tak 3 cm nad kvasnice a maj to v ledničce, ale nevím jestli to vydrží celej rok, kvasnice se občas proplachují. Zamražení by určitě taky přežily

    odpověď na: #156773

    Zkuste přidat kvasinkám výživu, popřípadě zlehka provzdušnit, kdyby to nepomohlo zkusit zvýšit teplotu, ale myslím, že to bude tou výživou

    odpověď na: Kyselina citronová do vína #156771

    Pokud je ve víně dost kyselin, určitě nedávat, kyselinou citronovou kyselost dále zvýšíte. Radši jako konzervant použijte síru – třeba práškovou formu disiřičitan draselny, draslík vám pomůže vysrážet kyselinu vinnou a mírně víno odkyselit. Pokud má víno hodně kyselin lze je částečně odbourat a senzoricky tak víno upravit biologickou cestou bakteriemi, tento proces se nazývá jablečno-mléčná fermentace, ale to by jste s tou sírou musel počkat, pro začátečníky asi nedoporučuji. Další možností je pak odkyselení uhličitanem vápenatým nebo dát víno do lehkého mrazu, aby vypadla kyselina vinná ve formě vinného kamene. Zkuste si přečíst nějakou základní literaturu o výrobě vína, třeba od pana Pavlouška, nebo Sklepní hospodářství od pana Steidla

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)