Zdravím Vás,
vy dáváte 80 ml tekuté síry na 100l? Když spočítám, že 10g/hl poskytuje ca 40 mg SO2/l tzn. 320 mg SO2/l. Není to příliš moc? Nyní právě řeším optimální hodnotu síry k zastavení.
Romec
Mám u odrůdy Děvín již 5 let stejný problém s odkalením resp. příliš mnoho kalů jak se výše uvádí. Za tu dobu jsem použil snad 4 druhy enzymů na odkalení – výsledek stále stejný. Tento rok jsme použili zmiňovanou buničinu – momentálně asi jediná záchrana. Používám mlýnko-odzrňovač; při lisování používám ruční lis (příliš rmut nestláčíme – poté vzniká hodně hořčin). Opravdu nevím jak tuto odrůdu vylisovat s co nejméně kalů.
Autor
Příspěvky
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 31. až 33. (celkem z 33)