Radek Susta

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #202819

    ok ok, děkuji za rady. Já si právě zatím na zkoušku kupuji tu 75l a během roku bych v něm chtěl postupně protočit všechny zmíněné odrůdy a když to bude ok, tak se určitě nebudu bránit pořízení většího 🙂

    odpověď na: #201223

    Ještě bych chvíli počkal, popřípadě stočit jen do vymytého demižonu. A samozřejmě změřit kolik tam máš volné a podle toho volit další postup.

    odpověď na: #201109

    Ono se asi sešlo více faktorů, tyto kvasinky používám už 5 let na výrobu vín s vyšším zbytkovým cukrem a nikdy nebyl problém. Bohužel letošní ročník je celkem atypický díky stálým vysokým teplotám, u nás byly zatím jen dva studené dny a ve sklepě je pořád kolem 15°C. V minulých ročnících jsem tam už touto dobou měl kolem 11°C a venku před sklepem bylo kolem 10° přes den a 0° bylo přes noc, takže jsem vína zastavoval i venku, letos to bohužel nejde. Další problém letošního roku je, že ty vína žerou strašně moc síry (jen ty s těmito kvasinkami) ve víně jsem naměřil jen 35 mg volné síry.
    Takže teď postupuji tak, že každý den měřím volnou a ob dva dny přečerpávám ať je to v co nejmenším kontaktu s kalama, bohužel..

    odpověď na: velikost a výroba lisu #198792

    Dobrý den,
    mohl bych taky požádat o zaslání plánku na výrobu hydrolisu?
    23radeczek23@seznam.cz
    Děkuji

    odpověď na: #190741

    Nemají tady tyto popisovaný vína zbytkový cukr?

    odpověď na: #190441

    Mám to v nerezovém tanku a zkusím stočit a zasířit menší množství a uvidím jestli to pomůže. Třeba budu mít aspoň trochu dobrého vína na toto období a v dubnu by z toho teda mohlo být pěkné víno 🙂

    odpověď na: #156341

    Vážený, mě nejde o docílení rádoby „bariqu“ 😛 . To bych ty chipsy nedával do rmutu ale až do hotového vína, to dá rozum 😉 Dle Vaší reakce soudím, že s tímto postupem nemáte žádné zkušenosti, tak nechápu proč jste na to reagoval… 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)