Běžně to namastím dohromady včetně hnojiva na list a do poloviny července klidně i s kumulusem. Ještě se mně osvědčilo, nebo aspoň z toho mám dobrý pocit jako první přidat lignohumát.
Dolní Kounice – starý vinohrad vypadá v pohodě, loňské sazenice v tubusu zastřihnuté na dvě očka a poměrně hodně narašené občas totálně na tabák. Takhle to vypadalo cestou dnes kolem 17hod. Tubusy dnes zasypány hoblinami, tak uvidíme, jestli jme něco zachránili.
Meruňky a broskve postříkám 0.5% boraxem. Vyzkoušeno do -4. S vinohradem nemám zkušenost, mám ho teprve druhým rokem. Nicméně do tubusů nasypu hobliny a na pár loňských sazenic, kde jsem založil kmínek nacvaknu sponkovačkou netkanou textilii. Loni 3x po sobě až -6 a vinohrad to nakonec přežil nejlíp. Byla celkem slušná sklizeň.
Já bych odtáhl tak 1/4 petky, trochu naředil vodou a přidal chladnomilné kvasinky, až se v petce rozjede kvasný proces (v teple během pár hodin) tak bych mošt přetáhl do čistého demižonu a přidal zákvas, popřípadě ještě trochu výživy.
Po použití pyrošu se vysráží vinný kámen a v lahvi to nevypadá dobře. Asi jediná možnost je plynná síra, což je pro nás malovinaře nerealizovatelné, tedy kromě tradičního síření plátkem.
Inficin od Lipery. Mám sklep pod barákem, je mělkej , mušky se tam v pohodě dostanou a byl jsem úplně zoufalej, loni jsem vyzkoušel a byl jsem nadšenej, letos zatím taky pohoda, Vydrží po celou dobu kvašení.
Děkuji za odpověď, vím že se takhle JMF také provádí, nicméně mě zaskočila ta rychlost – loni postup stejný (teda kromě teploty rmutu) a ve Frankovce se mě to po vylisování táhlo až do vánoc. Tož počkám ještě cca 10dní a jestli se nic neodehraje, tak přestanu zahřívat a lehce přisířím.