onda

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 31. až 37. (celkem z 37)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Dubový sud – nátěr #157765

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Drevo ve sklepe znamena neustalou peci, drive se doporucovalo natirat sudy tabulovou cerni, dnes se od toho upousti. Navic jak jsi uz psal tak olej plisen nezastavil, s barvou je to podobne.
    Barvy co odolavaji nejvice nejsou zrovna idealni co se tyka vlivu na vino, navic pokud jsi uz sud natrel olejem tak barva na nem asi moc donbre drzet nebude…
    Ja to resim castym otiranim a dezinfekci roztokem pyrosulfidu a kyseliny citronove s troskou lihu. V krytickych mesicich u me ve sklepe cerven a cervenec sudy otiram i dvakrat tydne, zaroven cas od casu delam i sterilizaci sklepa.
    Sudy jsou proste pracnou zalezitosti, co jsem vypozoroval tak take dost zalezi na kvalite sudu jak dobre je zpracovan, sudy ktere jsou opravdu hladoucke kvalitne vybrousene po nateru olejem nekdy i bez nej trpi plisni podstatne mene nez sudy hrubsi, voda proste lepe stece, takze pokud je sud na povrch hruby nevybrouseny mozna by stalo za uvahu si snim trosku pohrat.

    Co mozna trosku uniklo tve pozornosti je to ze pokud sud opravdu dobre naipregnujes-tedy „zalepis“ pory dreva ztracis hlavni prednst drevene nadoby tedy mikro-oxidaci po takovem zasahu se ze sudu stava nadoba srovnatelna s plastem.

    Mnoho zdaru

    odpověď na: #157572

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jo to nepopiram:-)

    jinak me dost bavi ten vecny problem s vinnym kamenem, to jako opravdu porad nekomu vadi??

    odpověď na: #157570

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já používám tekutý solfosteril, jen do dřeva dávám plátky…

    odpověď na: Pyrosiricitan draselny #157464

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano je tam o jednu nulu navic…

    odpověď na: #157118

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ok tak to rad slysim!

    odpověď na: JMF ve rmutu #157117

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano je to dost dobře možné, dokonce je to jedna z možností jak JMF provdět. 100% jistotu získáte pouze rozborem obsah kys. jablečné.

    odpověď na: #156790

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Přesně, promíchat případně přidat trošku výživy na 50ku tak rovnou čajovou lžičku. Ony příliš dobře odkalené mošty vždy kvasí pomaleji, navíc poslední roky byli suché tudíž bude v hroznech i deficit dusíku.
    Loňský veltlín mi kvasil skoro šest týdnů a vůbec ničemu to nevadilo.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 31. až 37. (celkem z 37)