Tomas

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #171029

    Tomas
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak to děláš zcela špatně. Zákal, který popisujete, je nejspíš termolabilni bílkovina. Zkus si něco k tomu přečíst v nějaké knížce.
    Neříkám, že je to jediný správný postup, ale dělám to takto.
    Kontrola termolabilni bílkoviny, odstranění bentonitem. Bentonit vysedimentuje a víno se stočí.
    Po bentonitu filtrace jemnou křemelnou. Po ní doplnění SO2 někam na 50mg/l.
    Ověření síry. Lahvování pomocí Enol matic s mikrofiltrací 0,45 um.
    Pouze do nových láhví. Pak je velká šance, že se víno v láhvi udrží.

    odpověď na: #170571

    Tomas
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ošetření Cropaidem zcela neprůkazné.
    Vinice na kopci z cca poloviny omrzla zcela chaoticky. Stav a poloha omrznutých vůči neomrznutým zcela bez logiky.
    Cropaid vyzkoušený i na malém ořešáku tak, že jsem postřik aplikoval jen na polovinu koruny. Koruna omrzla komplet, jen na ošetřené části Cropaidem zůstal sem tam lísteček blízko dřeva.
    Každopádně při příští hrozbě jarních mrazů už do něj nehodlám investovat. Zaměřím se na oheň (parafinové svíce).

    odpověď na: #163230

    Tomas
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Takže dnes nad ránem maximo minimální rtuťový teploměr ukázal víc jak -2°C.
    Včera jsem to pokropil Cropaidem. Ve 3:00 zapálil ve výmrazové kotlině vatru v koši od demižonu. Hořelo to tak do 4:30. To už pak dělal ohníčky soused.
    Pohledově réva zelená hezká. Škody budu sčítat až v sobotu ráno, ale nezdá se, že by byly!
    Cropaidem jsem postříkal na zahradě opravdu všechno. Jen kontrolní tulipány ne. Jejich květy byly ohnuté až k zemi.
    Ve vinohradě jsem zkusil test. Postříkal jsem jen polovinu ořešáku, co mi jde od souseda přes plot. O výsledcích budu referovat.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)