MS

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Váha na víno VINOFERM s teploměrem #253661

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Stále nikdo žádnou zkušenost?
    z popisu: Na základě principu dvojího měření hustoty: první měření s alkoholem a druhé měřením bez alkoholu (po odpaření).
    To znamená, že je nutné odpařit vodu? Nebo to funguje jako moštoměr? Naplním odměrný válec kvasícím moštem a vložíš „váhu navíno“?

    odpověď na: snížení barvy u růžového #205181

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jedna z cest je použít aktivní uhlí, ovšem spolu s barvou se sníži i aromatický profil vína (jak vůně, tak chuť).

    odpověď na: #205158

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dle mého názoru se nastartavolo biologické odbourávání kyselin (JMF) kvůli vysokému PH (pokud se tedy jedná o opravdu suché víno). Síření dle mého názoru nepomůže. V případě silného zasíření hrozí to, že víno zůstane ve stejném stavu jako je teď (jak píšete oxidativní tény, spálená guma apod.) a už se to z toho nevyvětrá. Takže podle mě nezbývá nic jiného než počkat, zda začne odbourávat a nebo použít sterilní filtrace a upravit PH (dokyselit) s neurčitým výsledkem.

    odpověď na: #204329

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám taky nesený postřikovač 200L za TK, ale rád bych jej předělal na tažený z výše ovedeného důvodu od Kodaka. Můžete sem hodit fotku Vašich tažených postřikovačů za TK? Děkuji.

    odpověď na: sud #201506

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, podařilo se problém nějak vyřešit? V současné době mám stejný problém….
    Budu zkoušet vypláchnout 3% roztokem uhličitanu sodného (soda), nevím zda pomůže tak se radši ptám zkušenějších. Případně jestli má cenu vyplachovat roztokem hydroxidu sodného případně kolikaprocentní roztok nebo kolik 98% hydroxidu sodného na 100L sud.
    Zkoušel jsem zapálit svíčku a v pořádku hoří uvnitř sudu.
    Díky

    odpověď na: #199083

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zřejmě se nic moc nestane, akorát pokud necháš dokvasit do konce bude mít víno 23° 13,7% alkoholu. Takže řešení je – nenechát dokvasit do konce, aby tam zůstal nějaký zbytkový cukr.

    odpověď na: Cukernatost #196352

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahoj,
    kompletní rozbor každý týden získáš např. na webu vinařských potřeb — https://www.vinarskepotreby.cz/bs-predsberova-analyza-33-tyden/

    odpověď na: #195775

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    děkuji za komentáře. Rád bych se zeptal ještě na délku internodií, zda nebude sadba ve sponu 0,8m x 1,8m hustá? Realně jsem tuto odrůdy ve vinici neviděl, tak nevím, kolik oček se vleze a jakou mají keře hustotu.
    Mohl by mi někdo z vás nafotit aktuální stav ve vinici? Jak z pohledu zahuštění, tak délky tažně apod.

    Děkuji.

    odpověď na: #192426

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    v současné chvíli přemýšlím, zda již zelené hnojení poséct a zaorat. Jedná se o směs peluška jarní (35%), pohanka obecná (30%), vičenec ligrus (25%), hořčice bílá (10%). Ovšem zdá se, že vyrostla ve velké převaze pouze pohanka. Pohanka je již v květu. Viz. foto. Prosím o radu zda již poséct a zaorat či ještě vyčkat? Případně stačí poséct křovinořezem a den poté zaorat nebo to udělat nějak jinak? Děkuji.

    odpověď na: Těkavky #170137

    MS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sice se jedná o starší téma, ale zkusím se zeptat.
    Jakým způsobem je možné „víno vykřesat beze škod“, tam kde je u bílého vína chvíli po kvašení a je zde náznak acetonu?
    Děkuji

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)