Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 64)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #170308

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    tak změna nastala, včera se to začalo lepšit, počkal jsem do dnešního dne, ráno stočil polovinu moštu do již rozkvašeného a teď večer udělám to samé s tím zbytkem, krásně to voní a pění, no byl to boj, ale nakonec se to povedlo, uvidím však jak to bude dál kvasit, navíc chci tam nechat nějaký ten cukr neprokvašený, VŠEM DĚKUJI ZA POMOC.

    odpověď na: #170238

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    prave, ze kvuli oxidaci a lezeni ryzlinku jsem nechtel mit prilis tmavy most, zkusim jeste tedy ty kvasinky a snad to klapne, díky

    odpověď na: #170236

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    takže koupit výživu, třeba Vitamon® Combi 50 g ? může být?

    odpověď na: #170235

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    ted sem to zmeril pomocí SO2 Reagenz a je to tak volná síra je na 80, takže soudím, že to není katastrofa, ale zrovna málo to taky teda není

    odpověď na: #170227

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Podle návodu na 25l měl být 1platek síry, lisovalo se to v nedeli

    odpověď na: #170220

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    doma to je přibližně při 22st,myslím, že hl.problém byo stočení po 24 hod.z hrubých kalů, to je jediné, co bylo jinak, pouze demižony sem sířil plátkovkou, jinak ani rmut nebyl sířený a letos vůbec poprvé se daly hrozny vypěstovat bez postřiků, včetně bio, až tak to letos dobře šlo

    odpověď na: #170205

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    vzdy delam spontánní kvasení, nyní tam jsou ale i AVK, vždy se to dařilo, nechám to jen v teple rozkvasit a pak to stáhnu do sklepa kvůli budoucí aromatice

    odpověď na: #170187

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    bohužel můj rýňák nechce kvasit, včera jsem přidal AVK a stále nic, jak mám dále postupovat? měl bych to občas zamíchat? předem děkuji za rychlé reakce

    odpověď na: #170145

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    pokud se víno zasíří a bude se hned lahvovat, za jak dlouho jej je možné nejdříve pít, má někdo tip? (odrůd RR, An, Solaris, CC) předem díky

    odpověď na: #170094

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    hold zkusím a uvidím, použiji tekutou síru 15% bez dusíku, ta by měla nepodporovat druhotné kvašení, no bude sranda s pokusama 🙂

    odpověď na: #170088

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    doma mam krome mostomeru prave i cukromer tak to zmerim kdyztak tim, mamka ma doma vyřazenou velkou lednici kam ten demižon vměstnám a tudíž to zchladím, jak dlouho by se to tam mělo vůbec nechat zchladit?

    odpověď na: #170086

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    mám více odrůd a tak budu zkoušet a testovar rýňák měl 22,2st NM takže pro úředně nevinařskou obec jsem určitě spokojen, chci z něj udělat poprvé polosuché či polosladké víno, takže mám v plánu cukroměrem měřit, stočit zchladit a zasířit

    odpověď na: #170060

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    toto stáčení se dělá tak 1x týdně? – a síření při tomto stáčení?
    nerad bych zmršil svůj letošní ryzlink, když už dopad dobře na vinici

    odpověď na: #170044

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    nevadí tam pravidelné okysličování – tím jak tam člověk furt poleze a bude to otvírat?jinak díky

    odpověď na: #170036

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    čím to Jendo promíchávat v demižonu?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 64)