Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 64)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #247097

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    rád bych obnovil toto téma, neb přípravků za pár let přibylo, používáte stále tekutou síru před lahvováním nebo je již něco jiného lepšího? – údajně je Effegran a další, avšak nevím zda se přeci jen hodí i před lahvováním, vše díky

    odpověď na: #232121

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    může mi prosím někdo říci zda toto víno spadá již do kategorie polosuchých, když má 7.2g titro.kyseliny a 4.1g cukru? díky

    odpověď na: Nová výsadba vinohradu #231881

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    pěkný sváteční den, rád bych poprosil o typ a radu ohledně výsadby, předpokládám, že tzv.babosed na výsadbu révy za malotraktor Kubota nejspíš neexistuje, pokud ano, může někdo sdělit více? případně zkušenosti s vrtáním děr vrtákem…což lze když toho bude tak do 500ks, avšak pokud více, byla by to nejspíš otročina. Díky za dobré tipy.

    odpověď na: #215277

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    co prowím používáte jako předfiltraci než se to prožene svíčkou v Tandemu? jde mi také o to, aby se víno zbytečně moc neořezalo takže ty deskové filtry nebudou moc vhodné …? a nechce se mi kupovat další ,,krám“
    laicky řečené – po vyčeření vína je asi rizikové to dát přes tandem svíčku,že? předem děkuji za tipy

    odpověď na: prosba o určení odrůdy #212460

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Festivalnyj to nebude, nyni jsem jej sklizel a vypada jinak, spis mi to tez přijde na Chrupku červenou

    odpověď na: #212283

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tak prozatím má Cortis 22.4NM. Berounsko

    odpověď na: Prodej ze dvora #207503

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    díky za článek, moc zajímavý, jen mě tam ještě nesedí jedna věc, neboli spíš kam s tím… b) Odeslat výkaz (informaci o velikosti sklizně a výrobě vína) – to se podává do oněch Oblekovic? kontroluje to vůbec někdo když je to tak v malém a ještě z moravy taková dálka…?

    odpověď na: Prodej ze dvora #207422

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    slyšel jsem ale, že to nějak lze prostřednictvím tzv.klubu přátel vína…tak teď nevím 🙁

    odpověď na: #206384

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    plátky mám, ale přijde mi těžké si to nastříhat na dané velikosti vzhledem k různým velikostem demižonů, ta tekutá, pokud je OK, by vyhovovala víc

    odpověď na: #206337

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, co používáte před lahvováním vín, je vhodnější použít tekutou síru nebo pyrodis.draselný? Za reakce předem děkuji.

    odpověď na: #201429

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    a mohu nechat dále v teple kolem 22st nebo lepší dát do sklepa na 14-15st?

    odpověď na: #201398

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    budu nyní lisovat rmut z modrých hroznů, jak dlouho necháte kaly sednout-kdy stočit a kdy zasířit?


    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    na rosé sem dal hned zkraje stranou a pokusně ho dělám, uvidíme


    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    při kvaseni v otevrenych nadobach take unikne dost alkoholu, ale nemam vubec odhad jak moc a zda to je dostatecne, takže asi bude nejlepsi vylisovat pri dokvaseni a udelat to odhadem na polosuché víno, že?


    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    díky molle, když ja jsem se ke sladkým červeným opravdu nepropil, nic mi neříkají a také výroba těchto vín je pro mě opravdu španělská vesnice – když mi nejedou, nestudoval jsem jejich výrobu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 64)