Ja uz mam asi tretinu sezranou buhvi cim 🙂 Ale na sber to vidim tak aspon 2 tydny jeste. Doufam ze tam neco zbyde.
Ja mam celkem asi 700 hlav a nakonec jsem sel do Lancmana 120. Vylisnost bych rekl, ze je nizsi nez u klasickeho vretenoveho lisu, ale zase lisovani je setrnejsi a hlavne je to hrozna pohoda. Pri mensim mnozstvi hroznu se da predem trochu napustit mech a pak teprve plnit. Lisoval jsem i cca 100 kg pomletych hroznu a slo to v pohode. Kupoval jsem ho na http://www.vinarskeveci.sk, kde vysel nejlevneji, ale uz jsou to 2 roky.
Taky mam v planu porizovat nerezku a mam stejny dilema. Pokud konicka nerezka funguje tak jak si myslim a kaly se jednoduse odpusti spodnim kohoutem a neni nutne vino x-krat pretacet z demizonu do demizonu, tak si myslim ze se ta investice vyplati. Ale pokud to takhle jednoduchy neni, tak bych sel do normalni nerezky.
Pouzival jsem pri vysadbe taky. Sypal jsem spetku ke korenum do vykopane jamky. Dalsi moznost je vymachat v tom mokre koreny sazenice nebo je lehce posypat. Mel jsem ten samy z Oslavanu. Jestli to funguje nevim, nicmene „umrtnost“ byla minimalni. Ze 700 sazenic se jich neujalo jen par.
Ja uz asi rok neuspesne shanim cca 150 litrovy sud. Tak zacinam premyslet, ze koupim taky novy a libi se mi celkem tady http://www.dubove-sudy.cz/. Jinak prakticke zkusenosti se zavinenim sudu taky nemam, jen spustu literatury doma. Tak budu taky rad za nejake zkusenosti.
Taky me to celkem zajimalo, tak jsem napsal vyrobci. Tady je jejich odpoved
„Thank you for using our product’s and foe the question. You muss just clean the rubber end of the season with warm water, and the steel with a glass cleaner. The hole press muss be out of water that now water in the press can froze. You can give the green plastic bag over the press and put it in a dark place. The producer of the rubber doesn’t recommend anything special for impregnate the rubber.“
Zadnou chemii na nerez asi pouzivat nebudu, ale dle jejich vyjadreni zadna specialni pece neni nutna. Jen si dat pozor na to, aby v mechu nezustala voda, ktera by mohla zmrznout. A uchovavat v suchu a temnu.
Jeste doplnim:
Jde to, loni jsem to mel uplne stejne. Na hydrolis 120L jsem mel necelych 100 kg hroznu a z toho rmut. Nejdrive jsem napustil vak a pak nasypal rmut a vylisoval jsem to v pohode.
Diky, navod mam. Vim jak se to pouziva. Spis me zajimalo jestli nekdo nezna pomer/slozeni roztoku B+A, ktery je stale vyprodany. Ja bych si to doma namichal.
Ja se chystam nejspis o vikendu, bojim se ze mi tam do pristiho tydne nic nezbyde. Utoci vosy a nasledne si na tom pochutnavaji vcely a mouchy..
Ja jsem loni vysel tu smes Vinice EXTRA. Ne, z BS vinarskych potreb, ale myslim ze to je to same. Roste to jak blazen. Minuly rok jsem odjel na tyden na dovolenou a kdyz jsem se vratil, tak jsem to mel po pas. Letos uz jsem uz jetely musel posekat jeste nez vykvetly protoze uz mely cca 40 cm.
Mam zatravnena meziradi smesi do vinohradu a v soucane dobe mi jedou jetely do vysky cca 20 – 30 cm. Chtel jsem to nechat vykvest, ale predpokladam ze by asi bylo lepsi posekat z duvodu hrozicich mraziku. co myslite? Prikmenny pas mam vycisteny v bezplevelnem stavu.
Dobry den,
Ja jsem loni vyseval smes „vinice extra“ od firmy Seedservice.
http://seedservice.cz/data/filecache/fromgallery/AGROENVI-vinice-B.C.-2016.pdf
Rostlo to jako blazen, naposledy kdyz jsem se byl podivat pred snehem, tak prevazovaly ty jetely. Jsem s tim spokojeny. Cena byla ponekud vyssi bych rekl, ale zase mene nez treba Rebenfit. Myslim, ze toto osivo je certifikovane v pripade ze chcete cerpat dotace.
© 2016-2022 wine.cz – Všechna práva vyhrazena