MARPEL

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Solaris – kyselinky #235857

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    uz ste sbirali solaris? jaka byla cukernatost? ja ho tam este necham tyden urcite..

    odpověď na: Donauriesling #214818

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chystáme se vysadit na jaře 100 hlav namísto Mulleru..

    odpověď na: #214381

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Jak pisi, dosud jsem ciril pouze Tosil+zelatina….ale stava se mi,ze se mi termolabilni bilkoviny vysrazi vlivem zmen teplot ve sklepe a proto bych se jich chtel zkusit zbavit….takze co sem si tak procital nebo na co jsem prisel,tak i jak pise RP2712, nejdriv bych dal Tosil a zelatinu dohromady a po par dnech pridal bentonit…jen prave nevim jaky druh,jestli chladnomilny nebo radeji ten,kdy se vino musi ohrit na urcitou teplotu…

    odpověď na: #213139

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim,nekdo se muze podelit o svoje zkusenosti? Ja s cirenim bentonitem nemam zadne zkusenosti, proto budu rad za nazory jinych…jestli cirite jen urcitym pripravkem nebo kombinujete vse vyse zminene dohromady…

    odpověď na: Vinobraní #211492

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Příští týden se chystám sebrat Solaris + první část Mulleru, hrozny, ktere byly napadene oidiem,at to trosku pretridim pred hlavni sklizni….jinak hodne zacina hnit Neuburg, uvidime co s tim udela ochlazeni a pripadny dest….

    odpověď na: #210194

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,cukernatost sem nemeril,ale vypada to na brzky sber….hlavne mi to zeru kosy nebo spacci,nevim jedno z toho mi to ozobava…mam ale mladou lonskou vysadbu,takze tam je toho jeste poskrovnu,ale jsem na to zvedavy 🙂

    odpověď na: Horkovzdušná pistole na termokapsle #209490

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,

    používám tuhle zatavovací hlavu – https://www.vinarskydum.cz/svarovaci-hlava-termokapsli_p4852

    odpověď na: #208777

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Antiflor znám, používám většinou, když mám roztáhaný demizon, tak aby to vydrzelo par dnu, nez ho stocim..vic si dam pozor na hygienu teho kostyra, dekuji a zkusim zakapnout trochou vinovice..rychle vypit to nejde, neco si clovek rad uchova a par set litru taky clovek nevypije hned 😀

    odpověď na: Výroba šumivého vína #204090

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemá někdo zkusenosti s podobnymi pristoji,ze by s tim slo pripravovat sumive vino?

    https://www.tescoma.cz/vyrobnik-sycenych-napoju-mydrink

    odpověď na: #191838

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hmm…vzdyt na lahvicce reaganzu je psano,ze 1 na zkumavce udava 10mg so2 na 1hl….takze proto su z teho zmateny a ruzne sem to prepocitaval…zaroven ale kdyz sem meril cervene vino,tak se mi zacalo barvit az treba pri 10 na zkumavce…a pritom vino pri okostovani bylo unavene,jakoby tomu chybela sira…tak mi cele mereni nedava smysl..🤔😑

    odpověď na: #191804

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Může mi někdo zkušený poradit? Používám při měření SO2 Reaganz…na něm je napsáno, že 1 na zkumavce znamená 10 mg SO2/100l…z toho vyplývá, že když měřím síru v nějakém vínu a naměřím na zkumavce například 7 = 70mg SO2 ve 100 litrech…tudíž v 1litru je to 0,7mg SO2..to znemaná, že když má být optimálně 40mg SO2 na litr,tak bych měl přisířit o 39,3mg na litr? Pořád nad tím dumám a nerad bych přesířil nějaké víno,nemám s těmito technologiemi velké zkušenosti,proto se možná „blbě“ vyptávvám…

    odpověď na: #191785

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sorban pouzivam ke stabilizaci pri lahvovani,zadnou pachut necitim,myslim si ze ma vino nema zadny vliv…

    odpověď na: #171180

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano snazime se delat co nejprirozenejsi vina, prirodniho charakteru bez pridane chemie..sorban obcas pridavame pri lahvovani hlavne u tech sladsich vin,aby nam zarucil nejakou stabilizaci vina v lahvi,aby pri vyssich teplotach nezacalo v lahvi perlit (lide jsou schopni uchovavat vino v pokojove teplote)…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (celkem z 13)