Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #192327

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pro petrmk: dakujem za odpoved. A je dobre ked mušt kvasí v rovnakej mistnosti kde mam víno ? Najjednoduchi je to nechat kvasit v nerezke a po dokvaseni stocit, ale bojim sa ze kvasici must mi nejako ovplyvni ostatne vína co mam v sklepe. S tymto mate nejaku skusenost ? dekuji

    odpověď na: #190972

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nijak, víno vypálit a nabuduce dodrzovat lepsi hygienu pri výrobe.

    odpověď na: #167331

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Všetkym dakujem za pomoc.
    Oberal sem vcera MT a mal 20-21.
    Prajem Vam úspěsnou sklizeň.

    odpověď na: #162787

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano je to pravda, ale musi to byt dešťová voda, idealne z okapu

    odpověď na: Prusvih ve vuni #162786

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Taketo experimenty mna dokazu neskutecne vytocit. Dejte si tam klidne aj savo a udelejte radost vsetkym poctivym vinarom a vypite si ten demizon sam. S pozdravem Kucera

    odpověď na: Síření červeného vína #160232

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Červené víno držim co nejdlhší bez síry. V ideálnim prípade bez ní vydrží i nekolik let. Nevidim duvod do červeného vína zbytečne pridavat síru

    odpověď na: určenie zbytkového cukru vo víne #160089

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    odhadem sa to da na základe vztahu medzi púvodním cukrem v mušte a alkoholem ve víne

    odpověď na: #159512

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Tento rok se mi stalo presne to iste s Večerkou. Chcel sem nechat malinko cukru, stočil sem, zasiril a vino sa znovu rozjelo.. Po tydnu sem nameral siru 10, siril sem este 2x a znovu mam siru 10. A vino je totalne suche 😀

    odpověď na: Povlak #157606

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Komu neni rady tomu neni pomoci 😀

    odpověď na: zakvas #157432

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Napadlo vas to spravne. Kdyz burcak kvasi dluhsi dobu prevladaji v nem kvasinky kteryma ste zakvasoval. Staci proto tymto burcakem naockovat novou stavu. Stací kdyz prelejete 1-2 litry kvasiciho burcaku do 50 litru stavy

    odpověď na: Bílkoviny v červeném víně #157247

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    predpokladam ze chcete mit hotove vino uz na zimu… dejte mu aspon 2 roky

    odpověď na: #156869

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na spodu demizonu su vjecinou odumrele kvasinky. Pricin muze byt nekolik. Vy ste umelo nezakvasoval, cize divoké kmeny kvasinek muzou byt citlive na alkohol. Kdyz must dosahl urcitou hranici alkoholu je mozne ze jem to ublizilo. Takisto mohl byt problem v osbsahu dusíka a minerálnich látek v mušte, které sou pro rozmnožováni kvasinek nevyhnutné. Ja bych si koupil rychlo umele kvasinky a rozkvasil to s nima. zváážil bych take pridani vyzivy

    odpověď na: #156632

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V tomto vam sice neporadim, ale zaujima mne jak to dopadlo. Napiste potom jak ste danou situaci vyresil

    odpověď na: #156454

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    zalezi aj od toho kolik procentnou siru pouzivate. idealna je 5 % disiricitan draselny. sice musiete pridat vice, ale je mensi pravdepodobnost ze presirite. Problem s rozmisanim sem zatim nemnel. Vzdy zastrkavam kostyr aspon do polovice demizonu a potom zbytek vina vyleju napsatek, cim se vino premysa

    odpověď na: #156453

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ja bych temu nechal čas a opetovne staceni bych odlozil. Skusil bych jednou za tyden natahnout plny kostyr a cely ho šplechnout do demizonu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 20)