KarelH

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Srnky #209856

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mohl bych poprosit o fotku nebo schéma toho el. ohradníku? Jde mně o výšku horního drátu a případně zda použít 2 nebo 3 dráty. Díky moc.

    odpověď na: #164452

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    asi to chce všechno přelouskat osobně:

    https://www.wineofczechrepublic.cz/o-nas/vinarska-legislativa.html

    odpověď na: #160745

    KarelH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Asi na to bude mít vliv i průběh kvašení (teplota) a s tím související perlení, ale jako zásadní je množství bílkovin ve víně. Reguluje se to klasicky bentonitem a to víno musí být dostatečně stabilní a na druhou stranu tam musí něco zůstat právě kvůli té pěně. Jinak množství a kvalitě pěny se v Champagne věnuje celý vědní obor.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)