Juraa

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 16. až 20. (celkem z 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #159727

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Můžete i pyrosulfitem. Mladé víno doporučuju kolem 40 volné SO2. Každé víno chce trošku jiné dávky, zkuste pravidelně měřit a uvidíte jak rychle se vyvazuje.

    odpověď na: #159720

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    jj, je to jednoduché. Stačí zkumavka, nalejete 10ml vína a dokapáváte roztok A+B, po zabarvení pak dle dokapaného množství vyhodnotíte kolik má víno volné síry.

    odpověď na: #159717

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Otázka spíš je, kolik volné SO2 víno má. Pokud má míň, tak určitě při stáčení přisířit. Nádoby je nejlepší udržovat plné pořád a když už odeberete, tak přidejte křenové tablety (antiflor), ale stejně bych nenechával rozdělanou nádobu delší dobu.

    odpověď na: Hlášení o sklizni + zásobách #157047

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Prohlášení o zásobách nemusíte. Tady je pěkně napsaný přehled http://eagri.cz/public/web/file/227381/Navod_na_podavani_prohlaseni.pdf

    odpověď na: #157038

    Juraa
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Proplachování vodou provádíte již s kompletně sestavenou plničkou? Tedy včetně svíčky? JInak v BS mě doporučili přípravky BS-ALKALI a OXION 1kg .
    Děkuji

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 16. až 20. (celkem z 20)