všechny odrůdy, co pišete se hodí do sudu, akátový sud víno zjemní a bude pusobit po akátu nasládle. ja stačím vína do sudu hned po vykvašení, nesířené s vyšším alkoholem.
stočit co nejrychleji víno z jemných kalů. sirka se drží v kvasnicích. po stočení jednou dvakrát za tyden pořádně provzdušit víno. jestli sirka pujde pořád cítit, použijte kubzit nebo nějaky jiný přípravek
voda se v membráně lepe rozloží páč je těžší, vzduch dělá bubliny a pak dojde k prasknutí membrány, tak mě to říkal prodejce ve vinařských potřebách, ale v praxi co sem viděl u vinařů tak s tlačením s kompresorem nemají problém a hlavně je to levnejší a šetrnost k přírodě
natřít sud lněným olejem, je ke koupi v kazdých vinařskych potřebách, jinak na prosakující místa zkusit zatřít tafernitem, ktery taky seženete ve vinařskych potřebách
Zdravím ja jako zelene hnojení použil pelušku neboli krmný hrach, podařilo se mi ho vyset 3 krat za ten rok, na podzim jsem pak zahnojil kravskym hnojem a provedl rigolaci, ale je hodně druhu zeleneho hnojeni, ale tenhle je asi finančně nejlevnější