Zdravim.Jak pise Carloss.Mimochodem sirit do lahve suche vino ideal na 35mg-l SO2. polosladke/sladke 45mg//l je dostacujici..dulezita je i celkova SO2.
Zdravim.idealne je dat vino na rozbor termolabilnich bilkovin…podle vysledku bud jeste pridat bentonit dle rozboru a pak lahvovat.Jinak bych to vino do lahve nedaval.A taky filtrace nasledne lahvovat
Ahojte vsichni.je dobree mit na strope poradne svetlo popr.prisvit lampickou. idealni jemereni se škrobem,jodem a 20ti procentni kyselinou sirovou nez s tou sopravou od bilka nebo reagenz. porovnaval jsem oboji mereni a vlezl jsem se s odchylkou do 5mg/l SO2
Bentonit dobre vysedimentuje a neni problem pri staceni nebo filtraci…stacic nebo filtrujes postupne s hladinou a pokud nezajedes s hadici do bentonitutu tak neni problem,,
Zdravim traminus.zkousel jsem klar sol v zacatcich sve zkusenosti s vinarstvim.nebyl jsem spokojen s cirenim-sedimentaci pri stacce jsem nechtene nabral i sediment kkdezto u bentonitu to nehrozi….jsem pro bentonit 100pro.spokojenost..zelatina s tosilem OKproc ne
Zdravim. 30-40 jak pise Xsucha02. ja sirim na 35-40. mlade vina jsou „hladove“ ale pod 20 mg/nal by se nemelo jit kvuli jiz zminene oxidaze a hlavni je mit nadoby stale plne..taky uz to tu nekdo psal..A mimo volne SO2 je taky celkova SO2 ktera narusta sirenim volne SO2
Noo kdyz mostomer ukaze 0st NM je jeste min. zbytkoveho cukru.nad nulou je -1st NM a prokvaseno dosucha.pokud to das zchladit napr. pri 3stNM budou mit kvasinky nejaky dojezd okamzite je asi nezastavis..zalezi na teplote lednice..nastavit na max. chlazeni cca 4 stupnu by to bylo rychlezastaveni kvaseni..
chce to zarazit na 2-3 stupnich NM aby byl zbytkovy cukr tusim 20-30g/l. v malovinarstvi se chladi zamrazenyma PET lahvema nebo vysoke zasireni na 80 a stoceni
Autor
Příspěvky
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)