JendaS

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Bentonit – délka sedimentace #171137

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    filtrace podle cistoty vina bud FD 80 nasledne 20 a ST7. a taky dle mnozstvi vina..to vzit 20,ST7

    odpověď na: #171136

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim.Jak pise Carloss.Mimochodem sirit do lahve suche vino ideal na 35mg-l SO2. polosladke/sladke 45mg//l je dostacujici..dulezita je i celkova SO2.

    odpověď na: Bentonit – délka sedimentace #171135

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim.idealne je dat vino na rozbor termolabilnich bilkovin…podle vysledku bud jeste pridat bentonit dle rozboru a pak lahvovat.Jinak bych to vino do lahve nedaval.A taky filtrace nasledne lahvovat

    odpověď na: #170411

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ahojte vsichni.je dobree mit na strope poradne svetlo popr.prisvit lampickou. idealni jemereni se škrobem,jodem a 20ti procentni kyselinou sirovou nez s tou sopravou od bilka nebo reagenz. porovnaval jsem oboji mereni a vlezl jsem se s odchylkou do 5mg/l SO2

    odpověď na: #170378

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pro micurinec.i kdyz je vino vycirene tak pred lahvovanim filtrovat dle stavu vina deskama 20a finalni ST7

    odpověď na: Želatina + Tosil + Bentonit #170377

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Bentonit dobre vysedimentuje a neni problem pri staceni nebo filtraci…stacic nebo filtrujes postupne s hladinou a pokud nezajedes s hadici do bentonitutu tak neni problem,,

    odpověď na: Želatina + Tosil + Bentonit #170376

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim traminus.zkousel jsem klar sol v zacatcich sve zkusenosti s vinarstvim.nebyl jsem spokojen s cirenim-sedimentaci pri stacce jsem nechtene nabral i sediment kkdezto u bentonitu to nehrozi….jsem pro bentonit 100pro.spokojenost..zelatina s tosilem OKproc ne

    odpověď na: #170375

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    zdravim. mereni SO2 u cervenych vin pridavat roztok dotmava tzn do takzvane do cerna.Aleje to o zraku…

    odpověď na: #170314

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    bentonit 100g/hl prvni davka.pokud o chces lahvovat dat na rozbor..popr dle rozboru dat druhou davku kdyz je vse ok filrace a do lahve

    odpověď na: #170313

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdraim micurinec jiz zminovany pripravek je „prevence“ proti oxidaze, na cireni pouzivam benonit klasika ktera ucinkuje..

    odpověď na: #170269

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravim. 30-40 jak pise Xsucha02. ja sirim na 35-40. mlade vina jsou „hladove“ ale pod 20 mg/nal by se nemelo jit kvuli jiz zminene oxidaze a hlavni je mit nadoby stale plne..taky uz to tu nekdo psal..A mimo volne SO2 je taky celkova SO2 ktera narusta sirenim volne SO2

    odpověď na: #170091

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Moznost je stocit do kade a dat namrazene PETky

    odpověď na: #170090

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    S timhle zkusenost nemam.. 🙂

    odpověď na: #170089

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Noo kdyz mostomer ukaze 0st NM je jeste min. zbytkoveho cukru.nad nulou je -1st NM a prokvaseno dosucha.pokud to das zchladit napr. pri 3stNM budou mit kvasinky nejaky dojezd okamzite je asi nezastavis..zalezi na teplote lednice..nastavit na max. chlazeni cca 4 stupnu by to bylo rychlezastaveni kvaseni..

    odpověď na: #170087

    JendaS
    Účastník
    Poslat vzkaz

    chce to zarazit na 2-3 stupnich NM aby byl zbytkovy cukr tusim 20-30g/l. v malovinarstvi se chladi zamrazenyma PET lahvema nebo vysoke zasireni na 80 a stoceni

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)