horst

Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: tekuta sira – obsah SO2 #186982

    horst
    Účastník
    Poslat vzkaz

    vsetkemu rozumiem, ale udaj na obaloch o zvyseni volnej SO2 o 50 mg nie je uplne najstastnejsi… proste to zvysi SO2 o 50 mg… slovo “volna“ zbytocne zneistuje… mnoho znamych v mojom okoli definuje volnu SO2 ako prebytok dodaneho mnozstva SO2, ktory sa nenaviazal na zlozky vina… nikto nemeria volnu siru hned po aplikacii, ale az par dni po…

    odpověď na: tekuta sira – obsah SO2 #186916

    horst
    Účastník
    Poslat vzkaz

    tak potom sa asi nerozumieme…SO2 sa na zlozky vina naviaze do cca 3-4 dni..volna SO2 sa potom uz viac na zlozky vina neviaze, dalej uz len oxiduje.. ja som teraz len predpokladal, ze zhruba po 4 tych dnoch bude vo vine naviazanej 50% dodanej SO2……cize ked su spravne moje vypocty, tak potom udaje na obale nemozu byt spravne resp. su zavadzajuce… predsa podla mojich vypoctov sa doda do 1L vina 50 mg celkovej SO2 (nezaujima ma kolko z toho bude volnej a kolko sa naviaze)… ale podla udajov na obale sa doda 50 mg volnej SO2.. no a kde je viazana SO2 ???

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)