Hemond007

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #204857

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Juraa:

    Jakou maximální teplotu máš ve sklepě v létě? ve velkých vedrách?

    Případně máš sklep zaizolovaný nějak polystyrénem či něčím?

    Díky 🙂

    odpověď na: #203821

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Při lahvování je to samozřejmost, to chápu…
    Ale spíš mě šlo o to, jak se bavili výše, že „zarazit“ kvašení lze sterilní filtrací, tak jsem se chtěl zeptat jestli to opravdu funguje?
    Jestli to není moc „drsný“ zásah do vína, vzhledem k dalšímu zrání 🙂

    odpověď na: #203819

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ale zase při použití deskového filtru „neočeše“ se moc to víno?
    Protože až sterilní filtrace (desky ST, becopad 120,apod.) zachytávají kvasinky, když se lahvuje, tak není to až moc drastický úkon?
    Nebo na to budou stačit i hrubé desky? 🙂

    odpověď na: #190938

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, Savo a další přípravky na bázi chloru určitě NE, s nerezí reagují a můžou ji nenávratně poškodit, existují přímo přípravky na nerezové povrchy myslím VINOLUX, apod..
    Jinak co se týče plastových nádob, tak tam by Savo vadit nemělo, pokud se pořádně vymyje, používáme ho ale jen trochu a dokáže pěkně s teplou vodou vyčistit i „zažrané“ barvivo.

    odpověď na: #170776

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Micurinec:

    Od Itala jsme brali asi 2 roky zpátky frankovku na podsadbu, všechny sezenice jdou, a je to dokonce i frankovka 🙂

    Domluva sice jak s Italama, ale jinak pán byl ochotnej.

    odpověď na: CHIPSY Medium + #170482

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Děkuji za odpověď, jen bych se chtěl zeptat do jaké přesně punčochy dáváte chipsy? do nějaké bavlněné nebo snad do silonové?
    Děkuji

    odpověď na: Želatina + Tosil + Bentonit #170389

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím
    Dávali jsme to vše dohromady, ale v tom pořadí jakém je to uvedeno, vždy zamíchat přidat, zamíchat přidat. Zda je to správně toť otázka, mohlo by to být někde lépe napsáno, ale pokud tam jde o křížové čiření, tak si myslím že by to mělo jít logicky „spolu“

    odpověď na: CHIPSY Medium + #170338

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, sice to není k tématu a neporadím vám, ale chtěl bych se zeptat.
    Ty Chipsy necháváte normálně plavat v demižonu? a provzdušňujete to nějak?
    A v jaké fázi vína je do vína přidáváte a na jakou dobu?

    Děkuji za Vaši odpověď 🙂

    odpověď na: Cukernatost červené odrudy #169884

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    V sobotu André 18°NM

    před 2 týdny RM 22° FR 19°

    Oblast Kyjovsko


    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Co třeba, takovou tu černou vodě-odolnou překližku, co se dává například na vozíky?

    odpověď na: #165304

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Naprosto stejný problém na Rulandě modré, odstraněny cca 2 listy, předtím přehustěno a sem tam flíčky padlého, tak proto.
    Nyní bobule také mají hnědé skvrny a vadnou.

    odpověď na: Kminek #164755

    Hemond007
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Záleží jaký s tím máte záměr, pokud jen na jeden kmínek, tak slabší odstranit.
    Pokud chcete 2 kmínky tak normálně nechat růst oba dva a doufat,že to ten druhý dožene, pokud ne, sestřihnout na jaře na 2 očka a nechat ho narůst znovu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)