greib458

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)
  • Autor

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Zdravím, chci se zeptat, letos na jaře jsem vysázel několik hlav solarisu. Někde mám dva kmínky a někde jen jeden a otazka zní, jestli ty ,,čahouny,, co už mají cca 3M, mám zastřihnout, aby už nerostli ale jen sílily nebo to mám nechat být. Děkuji za reakce

odpověď na: #171061

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Chapu to teda dobře, že rozmíchám křemelinu s vínem, proliju to tím pytlem podle vašeho návodu, udělám tím ten povlak a pak už tím prolívám jen víno bez křemeliny? Pytel musí být pořád plný nebo může víno protéct a pak ho můžu dolít? Kolik toho vína můžu cca prolít, než tu křemelinu budu muset měnit, popřípadě proprat pytel? Díky za rady

odpověď na: #167436

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Jde o to, abych mel co nejvic hlav na tech 15m. Musel bych to revi co naroste zastrihnout hned pod taznema co by byli nad ni, aby se nepletli do sebe a nebylo by to tak husty.Tak nejak bych si to predstavoval.

odpověď na: #167423

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Nejak takhle jsem si rikal, ze bych to vysadil. Videl jsem to nekde v knizce.

odpověď na: #167314

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Jake máte zkušenosti stou odrůdou? Jaká je chutově?

odpověď na: Plíseň na zdi #160648

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Vzduch si myslím, že mi tam prodí dost, musím to i ucpávat, aby mi tam nemrzlo a to jsm tak 2,5m pod terenem.:) Na jaře zkusím ještě upravit podlahu, misto hliny tam dám izolaci, štěrk a položím do toho cihle, aby tam nešla zemní vlhkost.

odpověď na: #159803

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Váhu mám a tabulku jsem si stáhl i v knížce jsem si našel jak se počítá síření. Demižony se snažím udržovat plné až ke korku, jenže jak odeberu třeba 1 nebo 2L, tak přetáčím a tím padem to pořád provzdušnuji.Stačí ta síra do demižonu vysypat nebo se to musí i promíchat?

odpověď na: #159772

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

Tak jsem vše nakoupil (zkumavka, přípravek ,,A,, ,přípravek ,,B plus,, cena 245kč ale to neřeším) a naměřil jsem, že mám ve vínu 10mg/l SO2. Ted jen vytahnout knižku a zkusit pohledat kolik pyrosulfitu dát, abych měl hodnutu těch cca 40mg/l. Díky za rady.

odpověď na: #159721

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

tak že budu muset ještě dokoupit kapalnou siru nebo to jde i s praškovou? Kolik má mít idealně víno SO2?

odpověď na: #159718

greib458
    Účastník
    Poslat vzkaz

A jak doma SO2 změřím? Předpokládám, že bych s tím musel bežet někam do laborky 🙁

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)