Carloss

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Filtrační desky vs. svíce #204132

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nechci dělat reklamu ale třeba desky becopad vůbec křemelinu neobsahují a ani nezanechávají pachutě

    odpověď na: #190060

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Musí zfialovět celé víno ve zkumavce a tato barva musí vydržet cca 10-15 sekund

    odpověď na: #171031

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Podle mě je to co vy popisujete vinný kámen ten není na závadu, ale pokud vám vadí z estetického hlediska použijte cmc nebo kys.metavinnou
    Pokud jinou závadu ve víně nemáte nic jiného bych neměnil( pokud si nechcete koupit enolku za cca 10tis.)
    Na měření síry si sežeňte roztok A a B
    U suchých vín bych zbytečně nedával moc 35 stačí u vín se zbytkovím cukrem to bude chtít těch 50

    odpověď na: #170460

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Filtrace nepomůže ve víně se ti vysrážel vinný kámen tím že si to dal do lednice pokud tam jsou jen krystalky je to vinný kámen pokud je tam i kal můžeš tam mít i bílkovinový zákal který se tvoří při změně teploty.Použil jsi bentonit? Pokud ne tak použij bentonit ten odstraní termolabilní bílkoviny a na ten vinný kámen CMC nebo kys.metavinnou až potom sterilní filtrace.

    odpověď na: #170229

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Protože pyrosulfid má 50%ní účinnost takže když chceš zvednout síru např o 50mg musíš počítat jako bys to zvedal o 100mg protože učinkovat bude jen 50% takže jen těch 50mg

    odpověď na: Jakou odrůdu zvolit? #166824

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nafoťte listy,hrozny,letorosty fotky hoďte sem a mrknem na to.

    odpověď na: #165834

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím výlisnost se pohybuje mezi 50-75%( podle druhu lisu,překopání atd.)myslím že by ste z toho měl mít min. 25-30 l pokud se s tím pohrajete možná i víc. Hrozny stačí jen opatrně pomačkat(pošlapat) mlýnek netřeba do lisu bych nic nedával a po vylisování jenom odkalil pokud by ste použil třeba ještě želatinu a bentonit dá se pouhým odkalením dosáhnout velice čistého moštu pokud ho po odkaleni necháte tak za nějakou dobu se rozkvasí a budete mít burčak pokud chcete uchovat mošt delší dobu tak nejjednodušm řešením vidím pasteraci.

    odpověď na: #164853

    Carloss
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ono záleží jaký tam máš tlak ze strany zvěře třeba já používám takové ty plastové zelené trojzámkové a když chci udělat zelené práce tak ho prostě otevřu udělám to a hned to zavřu kdybych to nechal otevřené třeba jen přes noc tak mě to okamžitě ožerou takže ja to tam nechávám až do zimy než se přioře.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)