Vytvořené odpovědi

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 16. až 17. (celkem z 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Kyselina citronová do vína #156885

    benny21
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No Babra ma v podstate pravdu, je tazke odpovedat niekomu kto da nezmyselnu otazku.

    No ale ak hladate radu – tak: V zasade teraz mate nezasirene kysele cervene vino. Ja na vasom mieste by som ho nehal tak, raz za tyzden pomiesal a cakal ci sa nerozbehne jablcno mliecna fermentacia. Podla teploty toho vina, ak je nad 15 stupnov tak sa vam skoro urcite rozbehne. Ak je teplota nizsia, tak sa rozbehne na jar. Zacne to trosku bublinkovat, mozno aj trosku smrdiet. Nebojte sa toho a dajte tomu cas a kyslost sa znizi. A tym myslim naozaj cas, aspon do buduceho leta. Potom sa rozhodnite co s tym dalej. Ale je to cervene vino, tam nemate co uponahlat.

    Kyselinu citronovu do toho ale v ziadnom pripade nedavajte. Z nej bakterie vyrabaju pre jablcno mliecnej fermentacie neprijemne / smradlave latky.

    odpověď na: #156485

    benny21
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Oranzove vino urobite uplne rovnako ako by ste robil cervene, len teda z toho RS. Proste to prekvasite na supkach a potom sa k tomu dalej spravate ako k cervenemu, tj menej sirite, idealne nechate prebehnut JMF a dlhsie treba nechat zriet, idealne v sude.

    Tako ako viete spravit cervene vino ktore nie je zoxidovane, mozete spravit aj oranzove ktore nebude zoxidovane – a bude dobre.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 16. až 17. (celkem z 17)