bajza

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #193159

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dle konzultace s nekolika odborniky je zaver bud moc studena voda do postriku a horko nebo spatne rozmichany postrik.

    odpověď na: #193147

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To me napadlo taky, ale pritom tam letos mame velky vinohrad, na ktery nikdo ani nesahl, ani jediny postrik. Dival sem se tam a ani jedina kulicka padli, tak kde by se to vzalo u me kde jsem strikal 3x?

    odpověď na: #193017

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hotovy ekovinar 😀
    Siru a med vubec? Fungovalo to i v roce 2010 a 2014? Popr 2016 kdy bylo furt slunko dest?

    odpověď na: #193015

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    To jako jezdi na jawach s konvou na zadech? 😀

    Ja strikam pres ruku z obou stran, rukou se snazim jakoby tocit a jeste smerem nahoru dolu, vychazi mi to cca 60-75ml na hlavu, podle zeleneho. Ruku mam u sebe tak ani to neni taka drina a udelam 6 konvi po sobe. Kolecko na stilce mam tusim na 3.

    Karle jaky pouzivas postrik? System nebo kontakt? Ze bych zkusil zrychlit krok, zda se me, ze tam davam jeste zbytecne moc postriku

    odpověď na: #190743

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Delaji to vina kde mam lehky zbytecek, dle rozbou 5-12g. Delaji me to spis polosuche vina nez polosladke, ktere jsou uplne v pohode. Obcas sem si vsiml, ze to dela i velkovinarom v lahvich, kde to maji sterilne sfiltrovane a celkove oskubane, tak to asi vyresit nepujde.

    odpověď na: #190462

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Souhlas. Podle me, sem prestali chodit stari zkuseni vinari, protoze by se museli registrovat nez neco napisou, predtim to bylo primitivni. Ted se nam sem registruji nejaci spameri a diskuze je velmi slaba.

    odpověď na: #189808

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No to ze to trva del mam uz vyzkousene, ale vice jak rok to nema jiskru, tak nevim co s tim. Michat uz nemuzu, je nekolikrat stocene, zelatina na sladke vina neni vhodna. Toz cim tomu pomoct?

    odpověď na: #186749

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A jak to tedy dopadlo?

    odpověď na: #168295

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Z vrchu ztahni to ciste a kaly by chtelo dat jeste do takoveho trychtyre s tkanini aby si ziskal co nejvice mostu

    odpověď na: Kvasinky do moštu #166401

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zadne, jen lehce odkalit sedimentaci, ale zalezi i na odrude.

    odpověď na: #160244

    bajza
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Vyzivu jsem dal, kvasinky odrudove, teplota kvaseni do 18st, pozdeji to nechtelo moc kvasit a bylo jeste hodne sladke, tak jsem prihrival asi na 22st. Pred tydnem jsem to stocil, uz to bylo tak akorat. Takze kvaseni spis pomale, ale slo to citit uz pri nastartovani kvaseni. Nektere hrozny mely zastavene oidium, nemuze to byt tim?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)