Buď jste tu nastrčený, abyste provokoval, nebo si děláte z ostatních srandu. To co popisujete mi připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort. Jestli ale ty příspěvky myslíte vážně, měl byste asi nejdřív zasednout k nějaké knize, třeba Rukověť vinaře od Krause nebo Výroba vína u malovinařů od Pavlouška. Nemusí všichni vědět všechno, najdou se ještě tací, co dělají víno bez hlubších znalostí, tak jak je jejich stařeček naučil. U těch pak nastává průšvih, když začnou takto naslepo experimentovat a zkoušet různé zaručené postupy, které jim poradil někdo v hospodě.
To co píšete nedává moc smysl, přidat nějakou kyselinu a pak ji zase odstranit odkyselením. Vlasně ani nevíte co s vínem chcete udělat a hned tam chcete nasypat „štvrt krabičky“ něčeho. Kyselina citronová se do vína nepřidává a nemůže sloužit jako konzervant. Váš postup síření demižonu je taky úplně k ničemu, když před naplněním demižon opět vypláchnete – v podstatě jen vydezinfikujete demižon a do vína se žádný oxid siřičitý nedostane. Evidentně tedy nevíte ani jak zasířit víno – zde asi nemá žádná další diskuze smysl.