Využití kalů po odkalení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Využití kalů po odkalení

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #150873 Odpovědět

    mirus
    Host

    Jak nejlépe zhodnotit kaly po odkalení moštu? Používáte přelisovací vak na kaly?

    #150875 Odpovědět

    pope
    Host

    Přelisovací vak na kaly funguje, ale nedá se pořadně vyčistit (má hustou srukturu vláken).

    Po pár použití začne smrdět.

    Teť používám buničinu BECOCEL.

    V mém lisu nejde použít, tak to nechávám protéct přes záclonu, zavěšenou přes nádobu která má výpustný ventil.

    Buničiny stačí 0,5 kg/hl.

    Do dvou dnů vyteče čirý mošt.

    #150876 Odpovědět

    MOLL
    Host

    vždy používaly na vylepšení druháku!

    #150877 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    Buničina BECOCEL od Lipery funguje na 100%, jsou tam sice trochu vyšší náklady na pořízení, ale práce je s ní velmi dobrá, po rozmíchání s kalama nechám chvilku nabobtnat a mezitím si lis vystelu nějakou tkaninou, záclona mi příde moc hrubá, Takže používám bavlněné prostěradlo. Do lisu pak směs naleju, z vrchu zakryju opět tkaninou, dám kruhy, špalky a normálně vylisuju… Lis mám za půl hodiny až hodinu hotový. Určitě dávám BECOCELu víc jak psal pope, ale nebudu na to čekat dva dny, mošt pak oxiduje. Loni sem dával za pytel cca 1080,- udělal jsem na něj minimálně 300l kalů, to jsou náklady cca 3,4,- na litr, mošt získám téměř čistější než po odkalení a pokud není zoxidovaný vracím ho do odkaleného moštu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: Využití kalů po odkalení
Osobní informace: