Zdravim, mate nekdo zkusenosti s vyrobou vinneho octa/verjusu? Chystam se na probirku hroznu a chtel bych je nejak efektivne vyuzit. Zajimalo by me hlavne, kdy v jakem stadiu by se hrozny na verjus mely sbirat.
Na webu najdete dost wiki zkvaseno.blogspot.cz Tady je vidět zralost – no trochu brzo na probírku
Dělá ho Nestarec nebo jsem ho viděl v Mikulčicích – už nevím u koho
Ale podle mne – sbírá se na něj trochu brzo a asi se ho tolik neprodá. Zato marmelády by se dalo prodat určitě víc. Nejlepší je prý z odrůd muškátových, ale i z hybridů byla úžasná – tam ty jahodové příchutě nevadí, naopak ladí. Z bílých hroznů má dost divnou barvu, vyplatí se přidat trochu modrých.
Autor
Příspěvky
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)