Uhličitan a tanín

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Uhličitan a tanín

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel babra a poslední změna proběhla 6.10.2016.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #156536 Odpovědět

    FilipV
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den.
    Nemám žádné zkušenosti s pripravkama do vína. Jak to je s uhličitanem vápenatým na odkyselení vína ? Možem ho dat aj do číreho zralého vína ? A možem ho dat do vína spolu s tanínem ?

    #156583 Odpovědět

    babra
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Mám zkušenosti s přípravkem Neoanticid pro tzv. podvojné odkyselení, což je uhličitan vápenatý s přídavkem jemných krystalů podvojné soli kys. vinné a jablečné. Aby se využily schopnosti přípravku odstanit i kys. jablečnou, je třeba dle tabulky z návodu (dá se najít na internetu) přesně učit dávku přípravku a podíl odkyselované části a dodržet postup, poté je třeba odkyselenou část zfiltrovat hrubším filtem, případně počkat až se krystaly podvojné soli usadí. Odkyseloval jsem vždy mladé dokvášející víno. S taninem zkušenosti nemám a osobně bych bez znalostí zkušeností nedělal do vína 2 zásahy zaráz, těžko se pak pozná který zásah k čemu přispěl, hlavně když se to nepodaří a ve víně zůstane nežádoucí pachuť.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Uhličitan a tanín
Osobní informace: