Zdravím vás, poměr který se používá k tomuto způsobu konzervace sudu je 40g pyrosiřičitanu a 10g kyseliny citronové na 100l objemu sudu.Používá se to ke konzervaci malých sudů, když se vyprázdní, mimo jiné to má účinek i k odbarvení po červeném víně.Takto ošetřený sud, vám vydrží zdravý velice dlouho, stačí jen dolívat do plna trošku přisířit a malinko dát i té kyseliny citronové, nemusí to být na gram přesně.
Ale vy potřebujete zavínit sud,po tom co jste udělal, tímto nic nezkazíte.Já bych pokračoval samotným zavíněním odrůdou kterou v sudu chcete uchovávat i když to nemusí být prvotřídní materiál,napoprvé mohou stačit i matoliny s vodou v poměru 5-6kg na 100l nebo zdravé kvasnice.Bohužel akátové sudy nevlastním a nevím jak je to s tříslovinou obsaženou v této dřevině podle mě není vyšší jak u dubu.