šroubovací uzávěry

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce šroubovací uzávěry

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
  • Autor

sojin
    Host

Má někdo zkušenost s plechovými šroubovacími uzávěry v podmínkách malovinaře, jestli na to musí být nějaká ta hlavice, nebo se to dá obejít třeba napařením nad párou, nebo prostě jen našroubovat? Díky za odpovědi.

#154858 Odpovědět

richwine
    Host

Su tri moznosti:

– klasika s pristrojom na urcenym, da sa kupit alebo v bs vin potreby pozicat. Na kupu a male mnozstvo je drahy.

– bs vin potreby, nerobim reklamu, ale o inom neviem, maju ten isty typ prisposobeny na normalne dotiahnutie rukou. Pochopitelne pokial nemate na tom nejaky kvazi kolok nemate ani istotu, ze s tym niekto nemanipuloval.

– z rakuska pouzivam tiez rucne srobovacie uzavery, ale su zvonka uplne hladke. Hodil som to do galerie.

Pri pouziti tychto uzaverov a konkretne kombinacie flasa bordolesse plus vakuova plnicka ostava hladina prilis nizko. Stlpec vzduchu je vysoky, treba pri kazdej flasi plnenie dokoncit povytiahnutim, aby ihla plnicky este doplnila vino do hrdla.

#154859 Odpovědět

dsvlobodice
    Host

lepší použít vinlok ? sice dražší ale stejně účínné.

Použávám to do gastra a je to mnohem lépe vnímáno než vršky.

#154860 Odpovědět

dsvlobodice
    Host

připomínaš mi manželku, plech se napařením OPRAVDU NESCVRKNE !!!. Buď si koupíš mašinbu za 150 000,- nebo tu ruční v BVS ani nevím 5000,- -+ fak nevim.

#154867 Odpovědět

richwine
    Host

Vinarsky raj ma rucnu za tisic euro. Napriklad pre mna vinlok bol cesta ale nechcelo sa mi davar este aj zaklopku.

#154876 Odpovědět

dsvlobodice
    Host
    #154877 Odpovědět

richwine
    Host

dobra cena, ale len na tie kratke uzavery, bude fungovat aj na klasicke 30×60 ?

#154878 Odpovědět

sojin
    Host

Diky za info a opravdu si nemyslím, ze se plech zahřátím ohne, spis mne šlo o jakoby tu kapsli pod uzávěrem, aby prilehala k flasce a nebyla tam nějaká mezera nebo se neprotacela

#154880 Odpovědět

KarelH
    Host

Měl jsem půjčený stroj z BS a práce s ním je parádní. Pokud je správně nastaven, není mu z pohledu funkce co vytknout. Dělal jsem šarži kolem 1500 lahví a netěsnost byla v řádu jednotek. Vzhledem k tomu, že moc nedokážu dopředu plánovat, pořídil jsem přístroj z vinařského ráje. Není to úplně blbuvzdorné jak ten automat z Bsky, ale dá se to vychytat (síla stisku, je potřeba dvakrát projet závit, konečné ruční dotažení). Za mě určitě šrouby ano.

#154882 Odpovědět

richwine
    Host

to je ten stroj za 1.000 EUR ?

Jedna technicka – do akej vysky plnite flase ? Mne to totiz pride, ze to musim vytiahnut az do polovice hrdla, aby som eliminoval stlpec vzduchu na taky rozdiel ako je pri pouziti spuntu.

#154883 Odpovědět

KarelH
    Host

Ano, je to ten za cca 1 tis. EUR.

Mám na hlavě Enolmaticu ještě jednu tu matici, kterou se nastavuje výška hladiny – dostanu se tak mimo závit a naplním to výrazně výše než normálně. Zatím jsem to ale moc neřešil, protože jsem s tím dělal jen na vína pro rychlou spotřebu. Každopádně jsem zkoušel objem lahve (ta nejlevněší šroubovací z BS – vetropack) a 0,75l do ní vleze úplně přesně po vrch.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (celkem z 11)
Odpověď na: šroubovací uzávěry
Osobní informace: