Samotok

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Kucera a poslední změna proběhla 26.9.2016.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155914 Odpovědět

    R23
    Host

    Dobrý den,

    mohl by mi někdo vysvětlit výhody a nevýhody samotoku a moštu, který se už lisuje ? Popřípadě jestli se vyplatí tyto dvě štávy od sebe oddělovat při množství cca 300l ?

    #156221 Odpovědět

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, pri bílých vínách by sem samotok od lisovaného moštu neoddeloval. Významný podíl extraktných látek se z hroznu získa práve lisovanim, cize vyvijenim tlaku na slupku a kostky. To je aj duvod proč se rmut nekterych odrod nechava naležet i nekolik hodin. Samotok ma vyznam pri vyrobe ruzovych vin, aby sa zabezpecila nizsi vyraznost farbiva.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Samotok
Osobní informace: