Řez

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor

mičurinec
    Host

Zajímalo by mě, zda již máte ořezáno nebo zda čekáte na počátek března – ptám se spíš těch, kteří také mají pár set hlav, nikoliv x hektarů nebo pět rostlin…

#153160 Odpovědět

MOLL
    Host

Už má většina ořezáno.

Optimální termín je půlka února. Poslední dva roky nás překvapily silné mrazy na konci února, ale letos nemají šanci. Dokonce i u nás není réva schovaná pod sněhem, takže když jsou +4, není důvod váhat.

#153161 Odpovědět

malovinar2
    Host

neco svojeho mám postříhaný, tak 350 hlav, je to vinohrad co mám od letoška pronajatej, nevydržel sem a musel sem se s ním „seznámit“ už v lednu. zbytek (cca 500 hlav) mě eště čeká, ale nespíchám na to mám to za 1/2 dňa za den hotový. mama mně říkala že byli na tom mistrovství ve stříhání v bílovicách a prý tam odborníci tvrdili že optimální je až v březnu, mráz může nekerý odrůdy poškodit. jinak ve volnu chodím stříhat brigádně na kolchozní, mám tak 5000 hlav postříhaných, nekerý odrůdy se tam taky nechávají na pozděj, záleží aji na poloze. co vidím vinohrady kolem silnic (velkopavlovicko) tak bych řekl že tak půl napůl potříhaný.

#153163 Odpovědět

mičurinec
    Host

asi se do toho násl.týden dám, má být nad nulou tak co 🙂

#153164 Odpovědět

malovinar2
    Host

… já říkám že je krása celej den špekulovat jak ty keříky co nejlíp vytvarovat a omladit, a poslouchat cvakání nůžek rač jak doma poslouchat kde sem nechal pohozenou fusaklu 😀 a nejaký velký mráze snad už nebudou

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: Řez
Osobní informace: