Rada u kvaseni

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Rada u kvaseni

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152354 Odpovědět

    amater
    Host

    panove,je to mozne abych udelal 30l mostu dal cukr kvasinky nechal to v 19st a za 8hod mam po bublani?pena byla vysoka a ted to jen bzuci.Samozrejme vse probehlo pres noc…tak nevim je hotovo nebo to bylo jen prvni zapeneni?

    #152355 Odpovědět

    Kyvoj..
    Host

    já bych dodal do moštu váživu kvasinkám, zřejmě jim něco chybí…alkoholová fermentace probíhá ale ne za úplně dokonalých podmínek..dodejte výživu kvasinkám.

    #152356 Odpovědět

    MOLL
    Host

    k tomu čuchni, zda to nemá sirku. V malém množství nemusí převládnout ušlechtilé kvasinky, po těch deštích se jim moc nedaří. Pak je pěna vysoká slizovitá, jdou z toho různé smrádky.

    #152357 Odpovědět

    amater
    Host

    a prosim jakou vyzivu pro kvasinky?

    #152358 Odpovědět

    amater
    Host

    cucham a zatim to voni a pres hrdlo jde ostry zavan jako pri kvaseni mace na slivku

    #152359 Odpovědět

    MOLL
    Host

    Udělejte nový zákvas, přidejte ho a zamezte přístupu vzduchu. Kvasná zátka, nebo stačí mikroténový pytlík s gumičkou.

    #152360 Odpovědět

    amater
    Host

    hneda pena most zacina zloutnout cely den to jemne bublalo ten jiz ne na chut je to stale mostove jak dlouho trva prechod na burcak? je mozne ze to bude rychlejsi kdyz toho mam jen 30l nebo doba prechodu je stale stejna 3-5dnu.dekuji za odpovedi

    #152361 Odpovědět

    Kyvoj..
    Host

    zajdi si do vinařských potřeb, třeba Lipery a tam už ti poradí…;) http://www.lipera.cz/uvodni-stranka/pripravky/vyziva-kvasinek/

    #152362 Odpovědět

    dsvlobodice
    Host

    z Prostějova to bude asi problém zajít do vinařských potřeb. Podle dotazu bych typl že je to vaše 1 sezóna. A to co popisujete je normální průběh jen se ochladilo a jede to pomaleji protože menší mnozštví ztrácí rychleji teplotu. Teoreticky čím nenší množství tím delší doba kvašení. Není se čeho bát jen si hlídejte tu vůni,(zápach).

    #152363 Odpovědět

    MOLL
    Host

    „dal cukr kvasinky“ znamená: dal, ale jinak než se má a je psáno v návodu. Takže se nechytly, maximálně přežívají někde v koutku a čekají, až ta divočina co tam probíhá vyrobí aspoň 4 % alkoholu, aby to zkusily znovu. Dokud to nijak nezasmrádlo, je naděje.

    #152364 Odpovědět

    Kyvoj..
    Host

    nikde nepíše že je z Prostějova…a dá se to případně i zaslat poštou…když jsi sehnal kvasinky tak si sežene aj výživu…

    #152365 Odpovědět

    amater
    Host

    tk panove dekuji vsem za rady nakonec vse dobre dopadlo a burcak se narodil vcera vecer sice teplotu bodu varu nema ale ve 21hod jsem neco rozvezl neco popil a prave ted si davame ten zbytek co se na nas v demizonu zlute usmiva…tak pristi rok doufam bude vice zdravi Prostejov

    #152374 Odpovědět

    harda
    Host

    Ahojte vinaři. Prosím o radu. Objevil se mi v milerce zápach po odlakovaci.rozjelo se mi kvašeňí a asi po dvou dnech se mi ve vůni začal objevovat zápach po acetonu. Mošt byl odkalený a nádoba vysiřená. Po vykvašení zápach zůstal. Nevíte Prosím co stim.? Moc děkuji za radu.

    #152378 Odpovědět

    Karel
    Host

    Možná jablečno mléčné kvašení. Doporučuji stočit z hrubých kalů a dosířit na 40 volné. mělo by být do 14 dní OK.

    #152379 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    Aceton není JMK, nejspíš velmi pohnilé hrozny a už z vinice infikované octovkama, jedná se o těkavky…proto ten aceton.

    Ostrá, pokud možno sterilní filtrace, zasířit a po malých dávkách utopit v jiném víně a nebo kanál…těkavek se už nezbavíte…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
Odpověď na: Rada u kvaseni
Osobní informace: