Problémek

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151235 Odpovědět

    martinoso
    Host

    Mám problém, který se mi ještě nestal,tak se ptám, zda s tím nemá někdo zkušenosti. Zastavoval sem RR při dokvášení aby tam zůstalo trochu cukru. Hrozny byli zdravé, kvas byl dobrý a burčák byl velmi hustý a voňavý. Při zastavení jsem použil 15% tekutou síru a zasířil sem na „90“. Na druhý den jsem natahl shora a víno mělo velmi slabou vůni a dokonce mi připadne, že už začalo i oxidovat! Je to možné? Měřil sem síru…nahoře bylo 20 a dole asi 50, je možné že to tak rychle padá? A jak je možné že to hned oxiduje? Díky za postřehy a rady.

    #151239 Odpovědět

    Kozlik
    Host

    s tou sírou jsme to měl stejný na vlašáku ale oxidace žádná

    #151248 Odpovědět

    zanek
    Host

    Zive kvasnice volnou siru metabolizuji na vazanou (lidove receno poziraji), takze se nedivte, ze volna sira rychle klesla. Ve vycistenem vinu by to tak rychle nekleslo.

    Pridavek siry meni aroma – fura aromatickych sloucenin se sirou reaguje na dalsi produkty, ktere voni jinak.

    Zastavit kvaseni muze byt problem, asi by to chtelo taky zchladit nebo nahrubo zfiltrovat.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
Odpověď na: Problémek
Osobní informace: