přesířené víno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce přesířené víno

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154371 Odpovědět

    jitull
    Host

    Dobrý den, chci se zeptat zkušených, co udělat s přesířeným letošním vínem MT. víno je stočeno z kvasnic, bylo odkaleno a zakvašeno. Síra je cítit ve vůni i chuti a víno se nechce čistit.

    Děkuji za odpověď

    #154372 Odpovědět

    grower
    Host

    čas. U mladého vína to není tak velký problém. Víno síru sežere. Pro čiřění vína používám COMBIGEL.

    #154386 Odpovědět

    jitull
    Host

    Děkuji za informaci, i když s tou sírou si nejsem tak jistý. –

    #154387 Odpovědět

    Bosch077
    Host

    Nejspíš jste chtel zarazit kvašení a nechat zbytek cukru.

    Problem muze byt v tom ze jste pouzil nejakou agresivní kvasinku,ktera dokvasi i v chladu a se sírou na 60. Takze cekat az to doperlí a začne se to samo čistit. To same mam u cha. Podchlazeno na 5st 50volné a prska to dal,už to necham dojet.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: přesířené víno
Osobní informace: