Podvojné odkyselení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Podvojné odkyselení

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151173 Odpovědět

    mirus
    Host

    Toto téma je sice v diskuzi vícekrát probráno, ale přeci jen prosím o radu. Podle tabulek na internetu vypočítám část vína pro oddělení a následné odkyselení – a co po tom? Jak dlouho nechat odstát, než se smíchá s neodkyselenou částí? Kolik sedimentu nechat? Díky za rady.

    #151177 Odpovědět

    peetrs
    Host

    do té doby než je odkyselené víno čisté. Poté opatrně stočit a sediment za stálého míchání vylét. Čisté odkyselené víno smíchat se zbytkem neodkyseleného vína. Já osobně NEdoporučuji. Pro víno je to velký zásah a je to poté ve víně znát. Dělal jsem to s ročníkem 2010 a už nikdy více. Pouze můj názor. Snad budete mít více štěstí.

    Vínku zdar.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Podvojné odkyselení
Osobní informace: