pektolytické enzymy

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce pektolytické enzymy

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #196229 Odpovědět

    Jan Novak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,
    používáte enzymy? Zajímalo by mě, jak moc velká „chemie“ to je? Případně jestli by jste se prosím podělili o zkušenosti.
    Děkuji 🙂

    #196314 Odpovědět

    Karel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    v podstatě je to špetka specifických bílkovin. Už je nepoužívám. V malých množstvích ten rozdíl ve výlisnosti není takový a cena je celkem děsivá. Na kvalitu to podle mě nemá zas tak zásadní vliv, pokud se postupuje podle doporučení výrobce enzymu. Takže za mě zbytečnost. Lépe je dobře ošetřit rmut, případně nechat chvilku naležet a pak nepokazit rozjezd kvašení (zabránit oxidaci moštu a rychle rozjet kvasinky).

    K.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: pektolytické enzymy
Osobní informace: