Oidium

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 16. až 21. (celkem z 21)
  • Autor

em
    Host

tiez sa mi to zda pomerne dost. co pocitate medzi klasicke postreky? od kvitnutia po zamakanie bobul cize povedzme cca 3 mesiace? cize striekate zhruba kazdych 14 dni? si osobne myslim ze takto intenzivne striekane vinohrady stracaju prirodzenu odolnost ale dokazane to samozrejme nemam. nehovoriac o tom ze to neni zrovna lacny spas. a taktiez si myslsim ze pokial su systemove pripravky pouzivane takto intenzivne tak ani pri nejlepsom kombinovani to nejde urobit tak, aby sa pomaly ale isto nevytvarala rezistencia.

#150651 Odpovědět

Kodak
    Host

Mojí prioritou jsou zdravé hrozny. Trpké zkušenosti mě poučily. Nikomu nevnucuji svůj názor, ale podle diskuze zde i v prodejnách zahrádkářských potřeb je oidium tento rok závažný problém (na Hodonínsku určitě). Pokud vím tak účinost přípravků na oidium je max. 14 dní při tlaku se doporučuje ošetřovat v intervalu 7-10 dnů.

#150652 Odpovědět

mieroto
    Host

Letos se prokazuje jak je podstatná v obranyschopnosti proti oidiu poloha a odrůda .Mluvím z vlastní zkušenosti např MT oidium asi 30% ,RR oidium sem tam kulička spíše vyjímečně .

#150653 Odpovědět

Brumovice
    Host

1x Quadris max, 2x Shavit, 2x Acrobat + IQ Crystal. Všechno v pořádku!!

#150658 Odpovědět

vladoSK
    Host

Ale je fakt pravda ze tento rok bol neskutocne silny tlak mucnatky na oboch stranach od rieky Morava. Ja ako som uz spomenul mam mucnatku na dvoch klcoch z asi 700. Su na konci v poradi striekania posledneho riadku, a myslim, ze to bolo pri druhom striekami po kvete, dosiel mi postrek v masine. Tak som ich nechal tak, kvoli dvom som nechcel zarabat trosku postreku. A prave tieto padli za obet tlaku mucnatky.

Dalsi vinohrad vedla mojho, krasny, plny Vavrinca je cisty ako oko a druhy v poradi vedla mojho, Andre je v zubozenom stave. Hold priroda je mocna carodejka.

#150730 Odpovědět

smiseht
    Host

Tak tento rok je opravdu na oidium jako stvořený. Ty postřiky, které nám nabízí stojí na starou bačkoru. Já jsem stříkal snad, ale žádný postřil nezabral. 10x a vyzkoušel jsem všechno. Kde jsou ty časy, kdy se postříkalo Rubiganem, nebo Bayletonem a byl klid. Až kamarád mi poradil ať si zajedu do Rakouska a koupím Karatene GOLD a budu mít pokoj. Měl pravdu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 16. až 21. (celkem z 21)
Odpověď na: Oidium
Osobní informace: