Očekávaný obsah bílkovin

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Očekávaný obsah bílkovin

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152540 Odpovědět

    Bendy
    Host

    Jak poznat podle ročníku obsah bílkovin v bílých vínech? Všude píšou dle ročníku, ale nikde jak to poznat, je více bílkovin u vín s menší cukernatostí nebo s větší? Když je více sucha nebo když hodně prší při dozrávání? Pokud někdo ví, děkuji za informace

    #152542 Odpovědět

    grower
    Host

    řešíme rozborem a ne odhadem.

    #152549 Odpovědět

    MOLL
    Host

    víc bílkovin, sucho – málo bílkovin.

    Viz Pavloušek, Pěstování révy vinné

    #152553 Odpovědět

    Bendys
    Host

    To si odporuje ne? vyšší cukry bývají spíše když neprší jak letos. Takže víc bílkvoin a prpoti tomu méně bílkovin, takže to mám chápat jako něco mezi letos?

    #152554 Odpovědět

    vinlok
    Host

    vyssie cukry su ak je teplo.tohoto roku vela prsalo a cukru v hrozne bolo malo,to znamena menej bielkovin.ale az u vas tohoto roku malo prsalo a bol vysoky obsah cukru v hrozne tak ocakavajte viac bielkovin.

    #152577 Odpovědět

    phruska160
    Host

    Rozlišujme bílkoviny jako takové a termolabilní bílkoviny. Těch je vždy více, když je teplé a suché léto (2003, 2007, 2011).

    Letos je term. bílk. málo a v kys. vínech i lépe zabírá bentonit. Po dávce 100g do moštu, jsou některá vína po dokvašení stabilní.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: Očekávaný obsah bílkovin
Osobní informace: