Normální cukr nebo řepný cukr

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Normální cukr nebo řepný cukr

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel 109109 a poslední změna proběhla 10.9.2015.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154050 Odpovědět

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně doslazení moštu (navýšení cukernatosti vína). Můžu dát normální cukr nebo řepný? Martin

    #154052 Odpovědět

    Spud
    Host

    Co je myšleno „normálním cukrem? K doslazení se běžně používá řepný cukr krystal.

    #154055 Odpovědět

    MOLL
    Host

    je sacharoza vyráběná z řepy. Třtinový je cca dvakrát dražší. Používají se oba. Jspu lidi, co tvrdí, že poznají rozdíl, většina nepozná žádný.

    #154056 Odpovědět

    109109
    Host

    Jsem taky zacinajici vinar.Proto se mozna zeptam spatne,ale da se doslazovat dextrozou z ovoce ci medem.Jak by se zmenila chut vina?

    #154058 Odpovědět

    MOLL
    Host

    je směs glukózy a fruktózy, zanechá příchuť, obvykle dobrou.

    Dextróza je glukóza, tak jako ta v hroznech, bez příchutě.

    Obojí je drahé, někdy se přesto používají.

    Kvasinky mají enzym, který štěpí sacharózu na glukózu a fruktózu, takže spekulovat o jiném než rafinovaném řepném cukru je plýtvání penězi.

    #154061 Odpovědět

    109109
    Host

    Dekuji za odpoved

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: Normální cukr nebo řepný cukr
Osobní informace: