Nerezky

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor

petrmk
    Host

Dobrý den, mám nerezky 200l od Prudíka s duší první rok. Průběžně jsem během roku odpouštěl a prostor nad víkem vždy vydesinfikoval vínovicí. Zdálo se vše v pohodě. Až posledních cca 30l je cítit jakoby octovatěním, jak u Sg, tak u frankovky. Máte s tím někdo zkušenosti? Přetáčíte během roku víno a umýváte nádobu a pak je tam vracíte zpátky? Nebo to může být teplotou sklepa – pod barákem a letos dost teplo, kolem 20 stupňů.

#155986 Odpovědět

Kodak
    Host

Máme od něj 300l nádoby několik let. Určitě nedoporučuji odpouštět opakovaně z nerezek s plovoucím víkem. A už vůbec ne např. po petce. Výhodou těchto nádob je, že po sklizni tam uskladním tolik vína kolik právě mám. Protože nejhorší práce ve sklepě je právě snaha zachovat nádoby plné a je pravidlem, že zrovna ten demižonek, který potřebuju na nějaký zbytek, tak ten nemám. U nerezky tento problém není. tedy zpočátku. Pokud z nerezky odeberu vzorek např. na výstavu tak ji doleju jak každou jinou nádobu.

Jinak 20 st. ve sklepě je opravu hodně za hranou. Nám to v létě vystoupá i k 15 st. a to už je problém.

#155991 Odpovědět

Juraa
    Host

Pokud odtáhnu víno, víko úplně vytáhnu a umyju i pod gumou a stejně tak nádobu až k hladině poutírám, nikdy nebyl problém.

#155999 Odpovědět

onda
    Host

Zdravim,

ano ano, take jsem si myslele ze budu moct odebirat po par litrech chyba lavky, opravdu jak pise Kodak, je potreba k plovouckam pristupovat jako ke klasickym nadobam. Dle mich zkusenosti lze udelat jen jeden vetsi odber-posun vika, pak uz je riziko prilis velke. 100% higiena je samozrejmosti! Plovoucky jsou obecne narocnejsi na cistotu, pokud mate sklep kde je teplo, nejaka ta plysen, tak vubec posun vika nedoporucuju.

#156027 Odpovědět

petrmk
    Host

moc jste mě teda s tím odtahováním nepotěšili. Jěště dotaz, na kolik síříte a při síření promícháváte víno? Děkuji za odpověď.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: Nerezky
Osobní informace: