Moc síry

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154916 Odpovědět

    Pepa11
    Host

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších vinařú. Mám problém s vínem, které má moc síry. Naměřil jsem 110 volné síry, šlo by to nějak srazit?

    Předem děkuji za rady.

    #154918 Odpovědět

    xsucha02
    Host

    Ja jsem jedno taky presiril, tak jsem ho nechal bez spuntu, obcas trochu profukl a pomalu zmizela, neco se vyvazalo a ted tam mam do 50.

    Ale je to od te doby cca 2 mesice, takze bud pockat nebo namichat s jinym, ktere ma malo

    #154929 Odpovědět

    administrator
    Host

    Pokud nepotřebujete víno okamžitě k prodeji tak zas až takový problém to není. Můžete počítat, že za dva měsíce Vám nějaké síra vypadne (třeba i 20 – 30 mg/l samozřejmě všechno závisí od teploty vína, odrůdě, obsahu kyselin a zbytkového obsahu cukru)

    Není špatné i víno provzdušnit. Také filtrací, ale opravdu jen trochu snížíte obsah siry.

    S pozdravem

    wine.cz

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
Odpověď na: Moc síry
Osobní informace: