Mikrovinař

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Mikrovinař

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154071 Odpovědět

    mig01
    Host

    Zdravím, letos budu mít první „větší“ sklizeň RM (sazenice 3. rokem). Mám na zahradě 40 hlav. Nerad bych při zpracování něco podcenil, nebo pokazil. Přečetl jsem pár knížek, ale podle toho co tam psali tak byly spíše určené už pro vetší produkci (používání chemie, prostě dělat vše na jistotu, aby se to dalo prodat atd.). Bohužel nemám žádného vinaře poblíž, ke kterému bych mohl pro rady. Resp. mám jednoho, ke kterému se chystám, ale před časem, když jsem se o tom s ním bavil tak říkal, že to dělá jak ho to „stařeček“ (asi jeho táta nebo děda) naučil tzn. bez kvasinek atd. Nutno říci, že mi dával ochutnat a bylo to vynikající. Oproti tomu když koupím pomalu jakékoliv víno v obchodě nebo ve vinotéce tak se to s tím nedalo srovnat. I jako laik ochutnávač jsem v tom poznal plno chutí a vůní (ty z krámu mi připadají všechny na jedno brdo). Od té doby jsem nic podobného nepil.

    1) Jak dlouho nechat rmut na slupkách? Někde píší klidně to na nich nechat prokvasit, jinde zase hodiny až dny…

    2) Když se to stáhne ze slupek (v případě, že to budou hodiny nebo dny), je nutné mošt nechat odkalit (prostě to nechat třeba den stát a pak stáhnout)?

    3) Když se to odkalí, nestáhnu i kvasinky a nebude to pak blbě kvasit?

    Děkuji za odpovědi.

    #154072 Odpovědět

    MOLL
    Host

    pošlu knížku

    1) cca den

    2) ne. Dřív se vůbec neodkalovalo. Ale vína jsou pak čistší. A když nechladíš, rozkvasí se a stejně neodkalíš.

    3) Z části jo.Neodlalená lépe kvasí. Po odkalení se přidává zákvas.

    #154073 Odpovědět

    mig01
    Host

    mgrunt@email.cz, Děkuji

    #154074 Odpovědět

    dsvlobodice
    Host

    chceš dělat klaret nebo rosé nebo červené ?

    #154075 Odpovědět

    mig01
    Host

    Červené

    #154083 Odpovědět

    Jardaa
    Host

    Můžu také poprosit o zaslání knihy? Děkuji. Mail: scau@seznam.cz

    #154092 Odpovědět

    petrmk
    Host

    Dobrý den, jestli je to možné, také bych poprosil o zaslání na petr.hrdlickamk@gmail.com. Předem moc děkuji. Petr Hrdlička

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
Odpověď na: Mikrovinař
Osobní informace: