kyseliny – bílá vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce kyseliny – bílá vína

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153991 Odpovědět

    malovinar2
    Host

    signály sou že kyselin letos bude málo pro bílý vína, nekeří kolem to chcou řešit předčasným sběrem části hroznů a pak zmíšat. Dobrý nápad? Co myslíte?

    #153994 Odpovědět

    MOLL
    Host

    se to hlavně u Tramínu, záleží asi na odrůdě a místních podmínkách.

    #153996 Odpovědět

    Veltlin
    Host

    na odrode. Rozhodujúca bude technologická zrelosť. Odrody s nižším obsahom kyselín bude treba oberať radšej pri nižšej cukornatosti, ale ešte s dostatkom kyselín, aby sa zachovala harmónia chuti. Iršaj Oliver sa v okolí oberal už pred dvoma týždňami – cukornatosť 16, 17 NM, pH 3,2, 3,3. Oberá sa už Muller Thurgau, cukornatosť 17 – 18 NM, ph 3,2, 3,3. Po roku 2000 nás už mnohé ročníky presvedčili, že cukornatosť nie je všetko. Delený zber sa naozaj najviac využíva pri tramíne.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
Odpověď na: kyseliny – bílá vína
Osobní informace: