Kdy stočit Mullerku z jemných kalů

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Kdy stočit Mullerku z jemných kalů

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel onda a poslední změna proběhla 7.11.2017.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #170436 Odpovědět

    ipesek
    Účastník
    Poslat vzkaz

    ptám se zkušenějších vinařů, kdy je optimální doba stočit MT z jemých kalů. Chuťově je výborná už teď.

    #170462 Odpovědět

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No tak klidně teď, záleží na tom jaká je, pro ležení na kalech není univerzální pravidlo.
    Obecně vína s nižší kyselinou a vyraznější aromatikou by se na kalech neměli nechávat příliž dlouho, myslím že milerka do této kategorie spada.

    Ale univerzalní pravidlo neexistuje, je to o zkusenosti vinaře o tom jake vino chce udelat, ja osobně bych MT moc dlouho na kalech nenechaval do konce listopadu maximalně.

    Kdy to bylo sbírané? kolik to melo cukru?

    #170466 Odpovědět

    ipesek
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sbirano 16.zari, cukry v mostu 21NM

    #170468 Odpovědět

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Takze to asi moc kyselin nemelo, tim padem bych s tou stackou opravdu moc necekal, at si to nejake ty kyselinky podrzi, protoze MT bez kyseliny neni nic moc vino.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: Kdy stočit Mullerku z jemných kalů
Osobní informace: